MareNostrum participarà a la hackathon #BitsxlaMarató, per col·laborar amb la Marató de TV3 dedicada a la salut sexual i reproductiva.

05 Desembre 2023

El BSC coorganitza l’activitat, que tindrà lloc del 15 al 17 de desembre.

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) torna a col·laborar amb la Marató de TV3 amb la organització de la hackathon #BitsxlaMarató juntament amb la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), Hackers@UPC (organitzadors de HackUPC), i l'Institut de recerca de Sant Pau.

Aquest any donarem llum a solucions i ajudarem a difondre els problemes relacionats amb la salut sexual i reproductiva.

En què consisteix aquesta activitat de la Marató de TV3?

Es tracta d'una hackathon (hack – trobar solucions tecnològiques + athon de marathon, és a dir, una marató tecnològica per trobar solucions a problemes, en aquest cas reptes de la Marató de TV3). Com sempre, intentem fomentar la creativitat, fer difusió dels problemes de salut que es tracten i també, aplicar la tecnologia.

Animem a la participación d’estudiants de grau, màster, doctorat, però també la del professorat, personal investigador i qualsevol professional dels àmbits de la salut i de la tecnologia (però també d'altres àrees!) que vulguin ajudar. Tots treballarem en equip, durant 3 dies seguits de forma presencial. Plegats, buscarem i desenvoluparem solucions per fer front a tots els reptes que ens planteja la salut sexual i reproductiva.

La Hackathon inclourà xerrades formatives i durant l'últim dia de la Hackathon els equips faran les presentacions i demostracions de les solucions, i propostes de solucions obtingudes als reptes plantejats el primer dia. Els participants que ho sol·licitin, podran utilitzar el superordinador MareNostrum.

Hi haurà premis (simbòlics) pel millor projecte de cada repte!

Més información i registre aquí.