Testimonis i Distincions

Ser part del BSC-CNS és tota una experiència. A continuació, alguns estudiants que han gaudit de beques atorgades pel BSC-CNS ens diuen el que va significar per a ells.

MARC RIERA - Universitat Politècnica de Catalunya
Beca Severo Ochoa atorgada el setembre del 2013

«Volia especialitzar-me més en arquitectura de computadors, de manera que vaig buscar cursos de màster relacionats amb aquest tema. Vaig descobrir que el Màster en Recerca i Innovació (MIRI) i, més específicament, l’especialització en Computació d’Altes Prestacions (HPC) era el més adequat, ja que conté diversos temes sobre arquitectura de computadors i l’imparteixen professors que treballen o han treballat en aquesta àrea; a més, també ofereix l’oportunitat de continuar amb un doctorat relacionat amb la matèria.

El curs em va ensenyar més conceptes sobre l’arquitectura d’un computador real i com funciona un supercomputador. La beca m’ha ajudat a conèixer a molt bons professionals en l’àrea de l’Arquitectura de Computadors i Supercomputació i he pogut unir-me a un grup de recerca i col·laborar en un projecte europeu que també m’ha permès continuar amb un doctorat».

DIEGO DÁVILA - Universidad Autónoma de San Luís Potosí, Mèxic
Beca Severo Ochoa atorgada el setembre del 2014

«La raó principal per la qual vaig decidir estudiar aquest màster va ser adquirir la capacitat de desenvolupar nous algoritmes i programari per ajudar a resoldre les qüestions més importants de la humanitat.

Vaig treballar com a voluntari en un departament de biologia molecular durant uns mesos fent anàlisi d’ADN i per això sé que hi ha una gran necessitat d’optimització de codi i desenvolupament de programari nou en aquesta àrea de recerca.

La forma en què aquesta beca m’ajuda és que em permet centrar-me en els meus estudis sense haver de preocupar-me per treballar per guanyar diners. Sé que diversos companys de classe han de treballar a temps parcial i tenen dificultats per la falta de temps. En aquest curs s’exigeix molt, així que la millor manera de tirar endavant és ser estudiant a temps complet. M’agradaria dir que sense aquesta beca no hauria estat capaç de venir a estudiar aquest curs aquí i que estic molt agraït que se’m seleccionés per rebre aquest suport».

SANDRA MACIÀ - Universitat de Barcelona
Beca Severo Ochoa atorgada el setembre del 2014

«Per la meva sòlida formació acadèmica en física i matemàtiques vaig escollir el Màster en Computació d’Altes Prestacions perquè encaixa i complementa perfectament el meu perfil i les meves perspectives professionals. El meu objectiu final és treballar amb grups basats en la investigació, amb científics d’alt nivell en matemàtiques i física aplicades en un entorn d’HPC, així com en universitats locals per tal de millorar les capacitats de recerca i desenvolupament dels recursos humans mitjançant la formació.

Atès que no estic en condicions de finançar-me per mi mateixa un curs de màster, la beca m’ha permès continuar els meus estudis i formació al meu país d’origen. Independentment de l’aspecte financer, la beca m’ha permès descobrir diversos grups d’investigació del BSC i les seves línies d’investigació. Se m’ha obert un enorme món d’investigació científica i tecnològica. La beca Severo Ochoa m’ha proporcionat el privilegi de col·laborar amb un d’aquests grups, segons la meva elecció, per tal de fer la recerca de la meva tesi de màster en ciències».

PEDRO BENEDICTE - Universitat Politècnica de Catalunya
Beca Severo Ochoa atorgada el setembre del 2014

«Quan vaig acabar els meus estudis d’Enginyeria Informàtica sabia que volia seguir ampliant els meus coneixements sobre algunes àrees específiques, com l’arquitectura de computadors i la computació d’altes prestacions. Després de donar-hi moltes voltes, el Màster en Innovació i Recerca en Informàtica em va semblar la millor opció: no només té una gran quantitat de cursos especialitzats sobre els meus temes d’interès, sinó que els seus professors són reconeguts en l’àmbit internacional en els seus respectius camps.

Combinar el màster a temps complet amb una feina no és fàcil, però l’equip educatiu del BSC sempre ha estat d’un gran suport i m’ha facilitat assessorament personalitzat i comentaris tant sobre estudis com sobre altres consultes generals. Es posa un èmfasi especial en la formació extracurricular i se’ns anima a fer cursos de formació i de desenvolupament dirigits, i fins i tot estades d’estiu més llargues, com l’escola d’estiu HIPEAC».

DAVID TRILLA - Universitat Politècnica de Catalunya
Beca Severo Ochoa atorgada el setembre del 2014

«El que més em va motivar a sol·licitar accedir al Màster en Ciències MIRI va ser que s’adaptava perfectament a les meves necessitats en relació amb la meva futura carrera. Els cursos d’especialització em van permetre centrar-me en conceptes avançats del meu domini i, a més, el coneixement de l’àrea d’investigació ajuda a comprendre en profunditat com funciona la investigació.

A mi, rebre aquesta beca m’ha donat l’impuls necessari per fer el curs amb confiança. El suport brindat pel Programa Severo Ochoa del BSC i la bona disposició del personal per ajudar també van ser molt encoratjadors».

CRISTÓBAL ORTEGA - Universitat Politècnica de Catalunya
Beca Severo Ochoa atorgada el setembre del 2014

«Quan vaig començar a estudiar a la universitat em vaig adonar que el que més m’agradava era la investigació. La formació acadèmica que estava rebent era d’aquest tipus perquè érem més o menys independents en el sentit que havíem de buscar informació i trobar la manera de fer les coses. Així que, des del meu primer any de carrera fins que em vaig graduar, cada vegada em centrava més en la investigació i el Màster en MIRI era exactament el que necessitava per ser capaç de fer-ho.

M’està resultant una bona experiència, res no ha canviat gaire des que vaig cursar els meus estudis a la mateixa universitat (FIB - UPC), de manera que ja conec el campus, la gent, els professors… Però la beca em va ajudar des del punt de vista que em va permetre començar a treballar amb gent realment bona en el camp; en realitat estic aprenent molt d’aquestes persones».