Pols Mineral

PREDICCIÓ DIÀRIA DE POLS DEL BSC

Predicció operacional diària a 72 hores dels models de pols del BSC per als dominis global i regional. El BSC Dust Daily Forecast contribueix a l'iniciativa SDS-WAS dust forecast model intercomparison i al Barcelona Dust Forecast Center. A escala global, el model contribueix a la International Cooperative for Aerosol Prediction (ICAP) Multi Model Ensemble. Les nostres prediccions de pols s'utilitzen com a suport a diferents comunitats: gestors nacionals de la qualitat de l'aire al sud d'Europa (per exemple, Espanya, Portugal i Itàlia), proveïdors de serveis privats d'aviació al nord d'Àfrica i a l'Orient Mitjà (veure la nostra col·laboració amb Wilkens Weather Technology), així com comunitats de recerca experimental com el European Aerosol Research Lidar Network (EARLINET).

CENTRE DE RECERCA DE LA POLS DE LA WMO

El Sand and Dust Storm Warning Advisory and Assessment System (SDS-WAS) de l'Organització Meteorològica Mundial - Centre Regional pel nord d'Àfrica, Orient Mitjà i Europa, recull i distribueix observacions rellevants in-situ i de teledetecció de pols, prediccions experimentals diàries de pols de diverses organitzacions al voltant del món (que s'utilitzen per generar un producte multi-model), material informatiu i formatiu, i notícies per la comunitat SDS-WAS. El Centre de Recerca de la Pols SDS-WAS està dirigit conjuntament pel BSC i la Agencia Española de Meteorología (AEMET) i té l'objectiu de desenvolupar, refinar i proporcionar una base per la distribució a la comunitat global de productes que siguin útils per avaluar i reduir els impactes adversos de les tempestes de pols i sorra a la societat i la natura.

CENTRE OPERACIONAL DE LA POLS DE LA WMO

El Centre de Predicció de Pols de Barcelona és el primer centre meteorològic regional de l'Organització Meteorològica Mundial especialitzat en la predicció atmosfèrica de pols i sorra. El centre està gestionat conjuntament pel BSC i la Agencia Española de Meteorología (AEMET). El Centre proporciona una predicció diària de pols a 72 hores basada en el model de pols desenvolupat al BSC, que funciona de manera operacional 7 dies a la setmana, 365 dies a l'any. 

Més informació sobre serveis de pols mineral a la web d'Earth System Services