Programes de Doctorat

El BSC-CNS ofereix l’oportunitat d’estudiar un doctorat en temes relacionats amb la Computació d’Altes Prestacions i la seva aplicació a les Ciències de la Vida, Ciències de la Terra i Ciències Físiques en un reconegut Centre d’Excel·lència Severo Ochoa.

Al BSC-CNS, els alumnes gaudiran d’un entorn únic per estudiar el doctorat, ja que aquest és un dels principals centres de supercomputació d’Europa i seu del Centre de Tecnologia IBM-BSC per Supercomputació, l’Intel-BSC Exascale Lab i el Centre de Recerca BSC-Microsoft. A més, el BSC-CNS és també un proveïdor clau de formació en Computació d’Altes Prestacions com a Centre de Formació Avançada (PATC) de PRACE i Centre d’Excel·lència CUDA (CCOE) i manté una estreta relació amb la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech.

Un dels principals avantatges d’unir-se al BSC-CNS per cursar estudis de doctorat és el seu programa de tutoria, que és un esforç de col·laboració que té com a objectiu introduir als seus beneficiaris a les xarxes professionals relacionades amb la matèria per desenvolupar les seves capacitats laborals i facilitar la seva capacitat per prendre decisions informades sobre el seu desenvolupament professional.

Els alumnes de doctorat també poden participar en el Simposi Internacional de Doctorat anual del BSC-CNS, que ofereix formació especialitzada i constitueix un fòrum en el qual els estudiants de doctorat i els investigadors postdoctorals poden presentar els resultats i les conclusions dels seus treballs de recerca mitjançant xerrades, sessions i debats.

A continuació, presentem alguns dels programes que estan actualment afiliats (sense estatut d’associat) al BSC:

Oportunitats de doctorat

El BSC ofereix oportunitats per a aquelles persones que acaben estudis de doctorat en les àrees de Supercomputació, Computació d’Altes Prestacions o la seva aplicació en Ciències de la Vida, Ciències de la Terra i Enginyeria. Oferim beques de doctorat i postdoctorat en col·laboració amb la Fundació La Caixa, CONACYT, els programes Marie Curie i Juan de la Cierva i diversos projectes de recerca i xarxes.