Programes de Doctorat i Comitè de Graduació

El BSC-CNS ofereix l’oportunitat d’estudiar un doctorat en temes relacionats amb la Computació d’Altes Prestacions i la seva aplicació a les Ciències de la Vida, Ciències de la Terra i Ciències Físiques en un reconegut Centre d’Excel·lència Severo Ochoa.

Al BSC-CNS, els alumnes gaudiran d’un entorn únic per estudiar el doctorat, ja que aquest és un dels principals centres de supercomputació d’Europa i seu del Centre de Tecnologia IBM-BSC per Supercomputació, l’Intel-BSC Exascale Lab i el Centre de Recerca BSC-Microsoft. A més, el BSC-CNS és també un proveïdor clau de formació en Computació d’Altes Prestacions com a Centre de Formació Avançada (PATC) de PRACE i Centre d’Excel·lència CUDA (CCOE) i manté una estreta relació amb la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech.

Un dels principals avantatges d’unir-se al BSC-CNS per cursar estudis de doctorat és el seu programa de tutoria, que és un esforç de col·laboració que té com a objectiu introduir als seus beneficiaris a les xarxes professionals relacionades amb la matèria per desenvolupar les seves capacitats laborals i facilitar la seva capacitat per prendre decisions informades sobre el seu desenvolupament professional.

Els alumnes de doctorat també poden participar en el Simposi Internacional de Doctorat anual del BSC-CNS, que ofereix formació especialitzada i constitueix un fòrum en el qual els estudiants de doctorat i els investigadors postdoctorals poden presentar els resultats i les conclusions dels seus treballs de recerca mitjançant xerrades, sessions i debats.

A continuació, presentem alguns dels programes que estan actualment afiliats (sense estatut d’associat) al BSC:

El Programa de Doctorat del BSC

El Programa de Doctorat del BSC especifica el què els estudiants de doctorat han d’acomplir per tal de completar amb èxit els estudis de doctorat. Això inclou participació en formacions específiques per a estudiants de doctorat, presentacions en conferencies, publicació d’articles, mobilitat i altres requeriments integrals als estudis de doctorat.

Dins del Programa de Doctorat del BSC s’ha dissenyat un Programa de Formació específic per al desenvolupament dels doctorands i la seva carrera professional en cada any els seus estudis. Aquest programa proporciona els mecanismes de suport necessaris per a que els doctorands al BSC optimitzin el temps i els recursos i garantir tesis excel·lents i el desenvolupament personal i professional com a investigadors de primer nivell. S’espera que cada estudiant adquireixi un coneixement bàsic sòlid en un ample ventall de temes.

Per obtenir més informació sobre el Programa de Doctorat del BSC i el Programa de Formació per a doctorands podeu contactar el departament d’ Education & Training al BSC: education [at] bsc [dot] es.

Oportunitats de doctorat

El BSC ofereix oportunitats per a aquelles persones que acaben estudis de doctorat en les àrees de Supercomputació, Computació d’Altes Prestacions o la seva aplicació en Ciències de la Vida, Ciències de la Terra i Enginyeria. Oferim beques de doctorat i postdoctorat en col·laboració amb la Fundació La Caixa, CONACYT, els programes Marie Curie i Juan de la Cierva i diversos projectes de recerca i xarxes.

 

Comitè de Graduació

Objectiu

Supervisió general del programa de doctorat al BSC i de les polítiques dels estudiants de doctorat, assegurant la qualitat del programa de doctorat i dels seus estudiants.

Comitè de Graduació al BSC

Comitè fixe composat per:

 • 2 responsables de grup - Xavier Martorell Bofill, David Torrents Arenales
 • Directora de Education & Training - Maria-Ribera Sancho Samso
 • Representant de recursos humans - Laura Delshams

Comitè de Graduació estarà en el procés de establir regulacions i procediments interns.
S’afegiran membres addicionals un cop s’hagin aprovat aquests procediments.

Principals responsabilitats del Comitè de Graduació

 1. Proposar, revisar, analitzar, finalitzar i aprovar els processos i les polítiques del centre relacionat amb el programa de doctorat i els seus estudiants.
 2. Aconsellar en l’admissió de candidats de PhD a entrar al BSC.
 3. Avaluar els progressos i el rendiment acadèmic dels estudiants de PHD en les revisions anuals i donar-los una avaluació als estudiants.
 4. Autorització de preavaluació de la presentació de la tesis del doctorand.
 5. Decidir en la continuació de l’estudiant de PhD.
 6. Autoritzar la sol·licitud d’extensió.
 7. Promocionar iniciatives i esdeveniments relacionats amb el programa de PhD.
 8. Promocionar les bones pràctiques en el programa educacional.
 9. Fer reunions freqüents per debatre i resoldre dubtes relacionats amb el programa i els estudiants de PhD.
 10. Decidir en excepcions.

Després d’haver-se establert el Comitè de Graduació, se’ls hi assignarà més responsabilitats.

Per contactar al Comitè de Graduació, si us plau escriviu-los a graduate [dot] committee [at] bsc [dot] es (subject: PhD) .