SuperGeek

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) compta a partir d’ara amb els serveis de SuperGeek, una mascota que té la missió d’apropar els supercomputadors als més joves i estimular el seu interès per la ciència i la tecnologia.

La primera aparició pública de la mascota ha tingut lloc en forma de samarreta durant el Festival YoMo Barcelona 2018, durant el qual el BSC ha realitzat tallers, xerrades i ha muntat un estand interactiu per als estudiants. SuperGeek també s’ha encarregat de fer de guia en el qüestionari interactiu amb finalitat didàctica elaborat pel BSC per al YoMo.

Aquesta iniciativa s’emmarca en les accions que porta a terme el BSC per fer arribar la seva activitat tecnològica i investigadora a tota la societat. El centre organitza visites guiades al supercomputador MareNostrum, pel qual van passar més de 10.000 persones l’any passat (el públic pot sol·licitar una visita guiada a visits [at] bsc [dot] es (visits [at] bsc [dot] es)), i participa en diversos actes divulgatius com la jornada de portes obertes OpenHouse, el programa BIYSC de la Fundació La Pedrera, en la Festa de la Ciència que organitza l’Ajuntament de Barcelona o la Mobile Week, entre d’altres. També col·labora en la organització de Hackathons i Datathons, com la recentment organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Exemples