Programa Bioinfo4Women. Outstanding Young Female Bioinformaticians

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) posa en marxa el programa Bioinfo4Women. Outstanding Young Female Bioinformaticians amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi de coneixement i experiència de joves investigadores amb una carrera destacada en ciència i tecnologia mitjançant formacions i mentoring. D’aquesta manera es busca potenciar la visibilitat de l’aportació de les dones en els diferents camps de la ciència i en especial en les àrees de la medicina personalitzada, la bioinformàtica i el HPC.

El programa té una durada inicial de 2 anys, durant els quals el BSC desenvoluparà un pla formatiu orientat a entrenar dones joves investigadores en els mètodes, la programació i l’optimització d’aplicacions en biologia computacional, tant de forma presencial com virtual, mitjançant webinars programats, amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre de persones.

Tanmateix, s’organitzaran i finançaran estades al BSC d’un mes de durada per a joves i destacades investigadores en el camp de la bioinformàtica. Durant la seva estada, aquestes joves investigadores impartiran seminaris en el marc del programa Severo Ocoa i duran a terme diverses accions formatives, les quals tindran la màxima difusió possible dins i fora del BSC. Addicionalment, i aprofitant l’estada en el BSC, les investigadores desenvoluparan un pla de Mentoring científic adreçat a les joves científiques o estudiants del BSC.

El programa Bioinfo4Women ambiciona constituir una xarxa internacional de dones bioinformàtiques i dels centres afins amb els que compartir algunes de les accions del projecte. D’aquesta manera, la seva repercussió serà amplificada.

El programa s’alinea amb l’objectiu del BSC de fomentar la formació de l'equip humà mitjançant l’intercanvi de coneixements i, alhora, entronca amb el pla del centre en matèria d’igualtat de gènere.

A sota podeu consultar els seminaris organitzats en el marc del programa.

Seminaris anteriors

Dijous, 28 Octubre, 2021
- 15:00
Speakers:
Speaker: Tuuli Lappalainen, Professor, KTH Royal Institute of Technology. Director, National Genomics Infrastructure and Genomics Platform, SciLifeLab. Associate Faculty Member, New York Genome Center
Host: Marta Melé, Transcriptomics and Functional Genomics Lab Group Leader
Venue:

Virtual seminar via Zoom, with required registration

Dijous, 20 Gener, 2022
- 12:00
Speakers:
Speaker: Rachel Lowe, London School of Hygiene & Tropical Medicine
Venue:

Virtual seminar via Zoom, with required registration