PRACE

L’associació Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE) és una infraestructura de recerca paneuropea de Computació d’Altes Prestacions (HPC) i constitueix el nivell superior de l’ecosistema europeu d’HPC.

La infraestructura està formada per diversos supercomputadors de nivell 0 (inclòs el MareNostrum del BSC-CNS) distribuïts pel continent, que proporcionen serveis de computació excepcionals i permeten recerca de primera classe en sistemes de categoria mundial. Els sistemes estan instal·lats en centres de França, Alemanya, Itàlia, Espanya i Suïssa. A través de PRACE, els científics i tecnòlegs d’Europa i de tot el món compten amb accés a supercomputadors de primera categoria amb capacitats semblants a les disponibles als Estats Units i al Japó. Aquests sistemes líders ajuden els científics i enginyers del continent a continuar sent competitius en l’àmbit internacional.

El BSC, que actualment compta amb Oriol Pineda a la directiva de PRACE, va exercir un paper clau en la creació de la Infraestructura de Recerca PRACE en tots els nivells, proporcionant aportacions tècniques significatives i lideratge en el disseny organitzacional. Això va incloure l’elecció de la millor figura jurídica, el disseny de l’estructura de govern, els models de finançament i ús i el procés de revisió per homòlegs, que van donar com a resultat l’acord inicial i els estatuts de PRACE, signats el maig del 2010. Des d’aquesta data, PRACE ha operat com una entitat legal amb seu a Bèlgica (AISBL-Association Internationale Sans But Lucratif) en paral·lel als projectes europeus relacionats

Dimarts, 09 Novembre, 2021 al Dijous, 11 Novembre, 2021

Dimarts, 25 Gener, 2022 al Dimecres, 26 Gener, 2022

Dilluns, 07 Febrer, 2022 al Divendres, 11 Febrer, 2022