La spin-off del BSC Mitiga Solutions obté 13 milions d'euros per desenvolupar tecnologia de predicció de riscs climàtics

18 Maig 2023

A la ronda d'inversió, liderada pel fons espanyol Kibo Ventures, hi ha participat el fons de Microsoft Climate Innovation Fund, així com Nationwide Ventures, Faber Ventures i CREAS Impacto.

La companyia utilitza intel·ligència artificial i computació d'alt rendiment per millorar la prevenció, la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el canvi climàtic.

Amb aquesta nova ronda de finançament, les spin-off sorgides del BSC han aconseguit injeccions de capital per valor de 23 milions, cosa que demostra l'activitat innovadora i l'impacte a la societat de les tecnologies desenvolupades.

Mitiga Solutions, spin-off del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) que utilitza intel·ligència artificial (IA) i computació d'alt rendiment per desenvolupar tecnologia que millori la prevenció, la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el clima, ha obtingut 13,25 milions d'euros en una ronda d'inversió liderada pel fons espanyol Kibo Ventures i en què també han participat Microsoft, a través del seu fons Climate Innovation Fund, així com Nationwide Ventures, Faber Ventures i CREAS Impacto.

Des de la seva creació el 2005, el BSC ha llançat un total d'11 spin-offs, amb un balanç de 30 tecnologies transferides, més de 160 llocs de treball creats i 23 milions d'euros recaptats en rondes de finançament en els darrers sis anys, incloent-hi els 13 milions obtinguts ara. Aquestes empreses es basen en la investigació i la tecnologia desenvolupada al si de la institució per oferir serveis d'avantguarda en àmbits tan diversos com la biomedicina, la seguretat, la indústria aeroespacial i de l'automòbil i la informàtica quàntica.

Mitiga es va fundar oficialment el 2018 com a spin-off del BSC. Des de la seva fundació ha participat en la resolució de problemes ambientals complexos, basant-se en disciplines com la intel·ligència artificial (IA), la computació d'altes prestacions (HPC per les sigles en anglès), la geofísica i la predicció meteorològica numèrica.

La companyia pretén invertir part dels fons en la millora de les seves tecnologies especialitzades a predir els riscos de catàstrofes naturals com incendis, sequeres, onades de calor, erupció de volcans i precipitacions, ajudant les companyies asseguradores, immobiliàries, energètiques i financeres a comprendre i abordar els riscos i les incerteses derivats del canvi climàtic.

La spin-off del BSC ha rebut nombrosos premis, incloent el de “Millor Startup de Barcelona” el 2017, “Millor Startup de Catalunya” el 2019, una de “les 7 startups TIC més invertibles de Catalunya” el 2019, o “El millor prototip de negoci HPPC de la UE”. A més, ha rebut més de 5 milions d'euros en premis d'R+D.

Mitiga opera a Europa amb un equip de 30 persones a Espanya i el Regne Unit. Entre els seus clients hi ha companyies d'assegurances com AXA Climate, Howden Group, Willis Tower Watson, gestors d'actius i operadors com Group Suez, INDRA, Safran, organitzacions governamentals com EUROCONTROL, PNUD i organitzacions sense ànim de lucre com la Creu Roja Danesa.