El ministre Carlos Cuerpo visita les instal·lacions del BSC

23 Maig 2024

El titular d'Economia, Comerç i Empresa ha conegut la investigació que es desenvolupa al centre, amb un interès especial en els projectes finançats pel Fons de Recuperació NextGenerationEU

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa del Govern espanyol, Carlos Cuerpo, ha visitat aquest dijous les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS). Cuerpo s'ha reunit amb el director del BSC, Mateo Valero, el director associat, Josep M. Martorell, el director d'Operacions, Sergi Girona, cap d'Innovació i Transferència de Tecnologia, Mariona Sanz, i el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Climent Molins.

A la reunió, el ministre ha pogut conèixer més sobre la investigació que es desenvolupa al BSC als diferents departaments de Ciències de la Computació, Ciències de la Vida, Ciències de la Terra i Aplicacions Computacionals per a Ciència i Enginyeria, així com els reptes que es plantegen per al futur. També ha mostrat especial interès pels projectes finançats a través del Fons de Recuperació NextGenerationEU, com ara el MareNostrum 5, el laboratori zettascala, el gran model de llenguatge en espanyol o la iniciativa QuantumSpain.

Després de la reunió, el ministre Cuerpo i el seu equip han visitat l'espai on s'allotja el supercomputador MareNostrum 5, un dels més potents del món i una de les infraestructures cientifico-tècniques més rellevants d'Espanya. Precisament la setmana passada, el Govern va anunciar una inversió de fins a 90 milions d'euros per ampliar el MareNostrum 5 i elevar la capacitat dels 314 petaflops (Pflops) actuals fins als 450 Pflops.