El BSC prepara i produeix el vídeo-curs “Intel·ligència Artificial en Centres de Dades”, amb finançament d’Intel

20 Febrer 2019

L’investigador del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) Josep Lluís Berral ha aconseguit finançament d’Intel per dissenyar i produir un vídeo-curs online per aprendre a utilitzar la Intel·ligència Artificial en centres de dades.

El curs constarà d’un conjunt de vídeo-tutorials, de fins a quatre hores de vídeo en sessions curtes, més materials teòrics i exercicis. Estarà destinat a estudiants d’Enginyeria Informàtica i TICs, investigadors i professionals que utilitzen la informàtica avançada per a la seva feina diària.

El curs se centrarà en explorar la complexitat de treballar amb mètodes d’aprenentatge automàtiques (machine learning) en grans centres de dades i en supercomputadors. S’utilitzaran principalment tecnologies Apache Spark, Intel BigDL i Intel MKL-DNN.

Entre d’altres, s’explicaran els conceptes bàsics de com configurar un centre de dades per a desplegar xarxes neuronals, així com una introducció a casos d’ús a les xarxes neuronals.

La producció del material ja ha començat i es preveu que estigui disponible a inicis del curs 2019-2020. Aquest estarà disponible a través de les plataformes digitals del BSC i d’assignatures de la Facultat d’Informàtica de Barcelona, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El curso està finançat pel programa “Intel Academic Education Mindshare Intitiative for AI”, promogut pel l’Oficina de Col·laboració amb Recerca Universitària de la companyia.

Josep Lluís Berral és Doctor en Informàtica, i lidera les activitats d'intel·ligència artificial de l’equip de Data-Centric Computing al BSC. És especialista en mètodes d’aprenentatge automàtic aplicat i mineria de dades, i la seva feina actual se centra en sistemes autònoms de gestió de centres de dades.