La spin-off del BSC Nearby Computing obté una inversió de dos milions d'euros de Cellnex, Elewit i Lenovo

10 Desembre 2020
La inversió servirà per reforçar el creixement de la companyia, mitjançant l'impuls a la comercialització a nivell global dels productes per Edge i 5G.

Cellnex Telecom, Lenovo i Elewit (filial tecnològica del Grupo Red Eléctrica) han liderat la ronda d'inversió en la start-up Nearby Computing, iniciativa de el Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) , amb una inversió aproximada de dos milions d'euros. La inversió aixecada en aquesta seed-round servirà per reforçar el creixement de la companyia, mitjançant l'impuls a la comercialització a nivell global dels productes per Edge i 5G que formen la proposta de valor de Nearby Computing.

Els inversors també col·laboraran en la comercialització de Nearby Computing en els mercats on operen, així com a integrar la start-up en alguns dels seus programes més avançats d'innovació, on les tecnologies que l'empresa desenvolupa contribuiran a potenciar les infraestructures, productes i serveis que aquestes corporacions promouen i gestionen.

Cellnex Telecom, ja era accionista de Nearby Computing, i ha incrementat la seva participació en la start-up "per seguir treballant conjuntament -ha destacat Oscar Pallarols, Commercial & Innovation Director de Cellnex- i créixer en el desenvolupament de les solucions d'Edge Computing, un dels pilars bàsics de l'ecosistema d'infraestructures de telecomunicacions que seran necessàries per al ple desplegament del 5G ".

Per Elewit, aquesta és la seva primera inversió en una empresa relacionada amb 5G. "Aquesta és una tecnologia clau per a nosaltres" afirma Silvia Bruno, Chief Innovation and Technology Officer de Elewit.

Per la seva banda, el vicepresident per a l'àrea Telco i Edge Computing de Lenovo Charles Ferland, assegura que "a l'igual que Nearby Computing, Lenovo comparteix la visió de brindar la millor tecnologia de la seva classe, que sigui fàcil d'usar i resolgui problemes reals. Estem orgullosos de ser part de el projecte de Nearby Computing. "

 

Dos anys de Nearby Computing

Nearby Computing, creada el 2018, està especialitzada en orquestració i automatització de processos en xarxes, focalitzada en Edge Computing i 5G, un àmbit amb un alt potencial de creixement associat a les seves aplicacions industrials o de gestió de ciutats i grans infraestructures.

Amb només dos anys de trajectòria, Nearby Computing ja desenvolupa la seva activitat comercial tant a Espanya com a la resta d'Europa, Nord Amèrica i Middle East i manté una estreta col·laboració amb una àmplia xarxa de socis de primer nivell. Amb aquesta inversió addicional podrà consolidar els projectes ja iniciats i ampliar la seva capacitat de R + D, comercialització a escala global i el servei als seus clients.

 

Més informació aquí