La investigadora del BSC Rosa M. Badia rep el premi Euro-Par Achievement 2019

30 Agost 2019

Els destinataris són personal investigador amb mèrits destacats en computació paral·lela.

Rosa M. Badia, líder del grup Workflows and Distributed Computing al Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), ha rebut el Premi Euro-Par Achievement Award 2019. Els destinataris del premi han d’haver tingut un impacte extraordinari en el processament paral·lel i haver contribuït significativament a la sèrie de conferències Euro-Par. En el seu discurs, el professor Christian Lengauer ha descrit a Rosa M. Badia com a una de les científiques més destacades en computació d’alt rendiment (HPC) a Espanya, que ha contribuït en gran mesura a la visibilitat del BSC. Lengauer ha destacat la lleialtat de Badia a Euro-Par a través els anys. Ha estat chair i coautora de més de 17 articles en la sèrie de conferències.

Rosa M. Badia s'ha mostrat agraïda al comitè directiu pel premi i ha destacat que no només es devia als seus mèrits, sinó a tot el seu equip al BSC i gràcies al suport de la direcció del centre. S'ha mostrat especialment agraïda amb aquest premi per la seva afiliació a Euro-Par. Al llarg dels anys, ha pogut contribuir a la conferència de múltiples maneres, com a col·laboradora d'articles i presentadora, com a chair o cochair, com a organitzadora de workshops i presentadora de tutorials. Ha destacat la importància d'esdeveniments com Euro-Par, que no només són rellevants per la qualitat de les contribucions d'investigació presentades, sinó també per les persones que assisteixen a l'esdeveniment i l'oportunitat d'iniciar i continuar col·laboracions de recerca, i ha destacat que a Euro-par no només ha conegut col·legues sinó també bons amics. Finalment, Badia ha expressat el seu desig que aquest premi ajudi a encoratjar les dones joves a seguir els estudis informàtics, on les dones són una minoria, i a la recerca en aquest camp.

Euro-Par és una destacada sèrie de conferències europees sobre processament paral·lel. El Comitè Directiu d'Euro-Par ha atorgat el premi Euro-Parell Achievement Award en la conferència anual d'Euro-Parell des de 2008, a les persones que han realitzat contribucions especials al processament paral·lel. L'edició de 2019 d'Euro-Parell s'ha celebrat a Göttingen, Alemanya, del 26 al 30 d'agost. Té lloc a la Universitat Georg-August-Göttingen i està organitzada per la Gesellschaft für Wissenschaftliche Datenverarbeitung mbH Göttingen - GWDG.

Premiats en edicions anteriors:

2018: David Keyes (King Abdullah University of Science and Technology, Saudi Arabia)
2017: Ian Foster (University of Chicago/Argonne National Lab, USA)
2016: Arnold L. Rosenberg (Northeastern University, Boston, U.S.A.)
2015: Mateo Valero (Barcelona Supercomputing Center, Spain)
2014: Henri E. Bal (Vrije Universiteit Amsterdam, The Netherlands)
2013: Arndt Bode (TU Munich, Germany)
2012: Barbara Chapman (University of Houston, U.S.A.)
2011: Michel Cosnard (INRIA, France)
2010: Jack Dongarra (University of Tennessee / Oak Ridge National Laboratory, U.S.A.)
2009: Paul Feautrier (ENS Lyon, France)
2008: Ron Perrott (Oxford e-Research Centre, U.K.)