El BSC celebra el seu 9è Doctoral Symposium amb un esdeveniment de tres dies intensos i presencials

16 Maig 2022

La 9a edició del BSC Doctoral Symposium ha resultat especialment intensa i gratificant, ja que ha estat el primer Doctoral Symposium presencial des del 2019. El departament d'Educació del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC) va organitzar l'esdeveniment que es va fer del 10 al 12 de maig a l'Aula Master de la UPC.

A l'edició d'aquest any han tingut lloc sis sessions de xerrades amb un total de 24 xerrades que han abordat els següents temes: simulacions i modelatge, rendiment, ciències de la vida i aprenentatge automàtic i les seves aplicacions. Es van exhibir i presentar 19 pòsters durant tres sessions que van motivar el debat i van donar als autors l'oportunitat d'explicar la investigació i els resultats.

La keynote talk va anar a càrrec de Bastian Koller, director gerent de l'High Performance Computing Center Stuttgart (HLRS). Koller va parlar sobre el projecte CASTIEL i es va centrar a “Les competències com a clau de l'èxit per a desenvolupaments tecnològics sòlids”. Koller va presentar la idea darrere de l'activitat de construir Centres Nacionals d'Excel·lència a Europa i com s'hi ha implementat. Per a Koller, les competències són molt importants en l'estratègia europea d'HPC i també com interactuar amb la xarxa en creixement constant a nivell nacional i europeu.

Pel que fa al tutorial, Moisés Martínez, Fundador de Biopolis World, va oferir la classe dividida en dues sessions “Equip de treball efectiu i col·laboracions externes”.

La benvinguda a les jornades va anar a càrrec de Maria Ribera Sancho, directora del departament d'Educació i director Associat del BSC, Josep M. Martorell.

Ribera assegura: “Estem molt contents de poder consolidar el Doctoral Symposium en aquesta novena edició, aquest cop presencial. Des de la primera sessió hi ha hagut un ambient de participació, interès i un nivell molt alt dels doctorands del BSC”. Maria Ribera també explica que “ha estat un any especial, en què el BSC ha llançat el seu Programa de Doctorat i això li dóna encara més sentit al Doctoral Symposium com a punt de trobada i com a forma de compartir científicament els temes i resultats dels doctorats ”.

Estudiants de doctorat al BSC

L'objectiu del simposi és doble: primer, proporcionar un marc per compartir els resultats de la investigació realitzada per estudiants de doctorat al BSC; en segon lloc, oferir sessions de formació sobre temes i habilitats que els seran útils com a futurs investigadors i professionals. El simposi ofereix un fòrum interactiu per a estudiants de doctorat, tant per a aquells que acaben de començar la seva investigació com per a aquells que han avançat prou per compartir alguns resultats.

Actualment, hi ha més de cent estudiants de doctorat al BSC de 25 països diferents. El 41% dels alumnes són personals internacionals i la resta són d'Espanya. El nombre total dels alumnes que han passat pel BSC supera els 400.