Bojos per la supercomputació


Estudiants de l’edició actual de Bojos per la Supercomputació, durant la presentació de Bojos per la Ciència 2019-2020

Bojos per la Supercomputació és un curs desenvolupat pel BSC i està emmarcat en el programa Bojos per la Ciència, de la Fundació Catalunya la Pedrera. Està orientat a estudiants de primer de batxillerat amb vocació científica interessats en carreres STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Sorgeix amb la idea de donar a conèixer l'entorn multidisciplinar que ofereix la supercomputació on conflueixen disciplines diferents per a resoldre tot tipus de problemes .

S'organitza en 14 sessions (incloent la clausura) teoricopràctiques que giren al voltant de la programació en paral·lel, les simulacions, les matemàtiques, la intel·ligència artificial, les ciutats intel·ligents, la medicina personalitzada, el canvi climàtic o la computació quàntica.

Cada mes de setembre s'inicia el període d'inscripcions al programa. Els estudiants interessats hauran d'emplenar el formulari de sol·licitud i incloure una carta de motivació. Tots aquells que superin aquesta primera fase, s'hauran d'entrevistar amb el centre. Finalment, un màxim de 25 estudiants formaran part del Bojos per la Supercomputació. Més informació sobre el Bojos per la Supercomputació aquí.

Primera promoció del Bojos per la Supercomputació