La Fundació La Marató de TV3 concedeix una ajuda al BSC per a la recerca del càncer

13 November 2013

El projecte presentat pel centre en coordinació amb l’IRB té com a objectiu la recerca de nous inhibidors del transportador xCT. L'ajuda és de gairebé 300.000€

La Fundació La Marató de TV3 ha concedit una ajuda de gairebé 300.000€ al projecte presentat pel BSC-CNS en coordinació amb l’IRB. L’estudi, que porta per títol Identificació, basada en estructura, de nous inhibidors del transportador de glutamat xCT pel tractament de gliomes, està liderat per l’investigador Juan Fernández Recio del BSC-CNS i Manuel Palacín de l’IRB. El seu objectiu és la recerca de nous inhibidors del transportador xCT, el bloqueig del qual s’ha demostrat eficaç contra el desenvolupament de gliomes (un tipus de tumor cerebral de molt mal pronòstic i actualment amb poques opcions terapèutiques). Al subprojecte del BSC-CNS es realitzarà tot el modelatge computacional de l’estructura de la proteïna i la recerca massiva de compostos que puguin ser la base de nous fàrmacs per al tractament de gliomes.

La Fundació La Marató de TV3 ha repartit més d’11M€ entre 42 projectes de recerca sobre el càncer provinents del programa en la seva última edició. El 12 de novembre va tenir lloc l’acte de lliurament d’ajudes als 79 científics, procedents de 54 centres de recerca, que duran a terme els treballs guardonats en els pròxims 3 anys.

 

Més informació sobre els projectes finançats aquí

Més informació sobre l’acte acadèmic de lliurament de diplomes acreditatius aquí

(Imatges de Pep Herrero/La Marató)