El Repte de ser minoritiari

Date: 27/Nov/2019 Time: 12:15

Place:
Aula Màster, UPC Campus Nord (Barcelona)

Primary tabs

Objectives

Xerrada informativa en suport a la hackathon #BitsxlaMarató per col·laborar amb la Marató de TV3.
 
Una malaltia minoritària és qualsevol malaltia que afecta un petit percentatge de la població. A Europa, una malaltia es defineix com a minoritari quan afecta menys d'una persona de cada 2000. Existeixen més de 7.000 malalties que afecten unes 400.000 persones a Catalunya, 3 milions de persones a Espanya i 30 milions a Europa. La majoria de les malalties minoritàries són genètiques i estan presents durant tota la vida d'una persona. Són greus o molt greus, cròniques i progressives i comporten una gran càrrega psicosocial.
Les Associacions i Federacions són claus per donar suport als afectats i les seves famílies.

Speakers

Francesc Cayuela, expert en projectes de seguretat informàtica i en preservar i incrementar el valor de dades amb tecnologia Big Data - Data Lake.
Projectes desenvolupats tant a escala de Consultor IT com a BRM, per diferents sectors, entre els quals s'hi troben: producció, retail i administració.
Integrant de l'equip de gestió de la UAB i president d'Amics UAB. Organitzador i Moderador de les jornades Sopar Claris i Universitat Opina UAB.
Vinculat a les malalties minoritàries, formant part de l'equip directiu de diferents entitats, membre del comitè organitzador del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries i liderant el projecte iXarop per a l'obtenció de recursos destinats a la recerca en Malalties Minoritàries.