Mateo Valero, un dels protagonistes del programa "Arrelats" de TV3 i Mediapro

20 April 2016

El director del BSC-CNS, Mateo Valero, serà un dels protagonistes del programa "Arrelats", que avui s'ha presentat a la capella on s'hi ubica MareNostrum. Es tracta d'una producció de TV3 en col·laboració amb Mediapro i està presentant pel periodista Ernest Folch.

La docusèrie, de 13 capítols de 50 minuts, s'estrena aquest diumenge 24 d'abril a les 22.30. Retrata diferents personatges, tots ells destacats en la seva vida professional, amb una projecció pública reconeguda i que comparteixen un punt en comú, tots han nascut a diferents indrets d’Espanya i, d’alguna manera o altra, han arrelat a Catalunya.  Ernest Folch, conductor del programa, els acompanya en un viatge que els portarà al lloc d’origen en un trajecte durant el qual, a través de converses properes i reveladores, anirà destil·lant l’essència del personatge. Al mateix temps, cada programa obrirà un espai per reflexionar sobre la complexitat de conceptes com arrels i identitat.

Els protagonistes són noms prou coneguts i de prestigi indiscutible com Mònica López, Javier Mariscal, Edurne Pasaban, Javier Cercas, Alicia Giménez Bartlett, Álvaro Palacios, el Pare Manel, Mateo Valero, Margarita Nuez, Cristóbal Colón, Lluís Cabrera o  María José Varela.

La presentació d'avui ha anat a càrrec de Sigfrid Gras, cap de continguts i programes de TV3; Miquel García, cap de Nous Formats de TV3; Jaume Roures, productor executiu, i Ernest Folch, conductor del programa. També hi han assistit alguns dels protagonistes com Margarita Nuez, Mateo Valero, Maria José Varela o Lluís Cabrera, a banda de Valero.