Mateo Valero rep la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

27 April 2016

El Govern Català reconeix així el "seu treball en l’àmbit de l’arquitectura de computadors, pel qual ha rebut prestigiosos premis internacionals, entre els quals l’Eckert-Mauchly 2007”.

Ahir va tenir lloc l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi concedides per la Generalitat de Catalunya, una d'elles al director del BSC, Mateo Valero, “pel seu treball en l’àmbit de l’arquitectura de computadors, pel qual ha rebut prestigiosos premis internacionals, entre els quals l’Eckert-Mauchly 2007”.

Valero es motrava “molt satisfet per aquest reconeixement de la Generalitat. Catalunya és la terra que m’acull des que tenia vint-i-un anys. És on he desenvolupat la major part de la meva vida acadèmica i professional, on he format la meva família i he fet arrels, i on he pogut tirar endavant molts projectes, sovint amb la col·laboració de la Generalitat, per potenciar la recerca i treballar per la societat que ens envolta. Rebre la Creu de Sant Jordi  és per a mi un gran honor ”.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o institució per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

A més de Valero, també han rebut la Creu de Sant Jordi en l’edició d’enguany 26 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.