Mateo Valero inaugura la Setmana de la Ciència

12 November 2013

La intervenció de Valero va versar sobre les possibilitats que ofereix la computació d’altes prestacions a la comunitat científica

El director del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación, Mateo Valero, ha inaugurat la Setmana de la Ciència amb una conferència al Parlament de Catalunya.

La intervenció de Valero, titulada “La supercomputació, una eina per a la ciència” va versar sobre les possibilitats que ofereix la computació d’altes prestacions a la comunitat científica –“permet que els investigadors puguin somniar”, va dir- i la necessitat que la recerca tingui un impacte a les societats on es desenvolupa. “No és suficient amb ser excel·lent, el que és important és tenir rellevància i atraure empreses”, va dir Valero en un discurs ple d’exemples de projectes realitzats des del BSC amb la comunitat científica i la indústria.

La inauguració va estar presidida per la vici-presidenta del Parlament, Anna Simó, qui va destacar la voluntat del Parlament de “col·laborar en el foment de les vocacions científiques entre l’alumnat d’ESO i primària”. Precisament, aquest és l’objectiu de la Setmana de la Ciència, organitzada des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, el president de la qual, Antoni Esteve, va explicar que aquest esdeveniment pretén “fer que els joves creguin en la ciència” perquè aquest és “un factor clau de generació de riquesa per al país”.