Mateo Valero, distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

12 April 2016

El Govern català reconeix així el "seu treball en l’àmbit de l’arquitectura de computadors, pel qual ha rebut prestigiosos premis internacionals, entre els quals l’Eckert-Mauchly 2007”.

El Govern de la Generalitat ha anunciat avui la concessió de la Creu de Sant Jordi al director del BSC-CNS, Mateo Valero, “pel seu treball en l’àmbit de l’arquitectura de computadors, pel qual ha rebut prestigiosos premis internacionals, entre els quals l’Eckert-Mauchly 2007”.

El director del BSC-CNS s’ha mostrat “molt satisfet per aquest reconeixement de la Generalitat. Catalunya és la terra que m’acull des que tenia vint-i-un anys. És on he desenvolupat la major part de la meva vida acadèmica i professional, on he format la meva família i he fet arrels, i on he pogut tirar endavant molts projectes, sovint amb la col·laboració de la Generalitat, per potenciar la recerca i treballar per la societat que ens envolta. Rebre la Creu de Sant Jordi  és per a mi un gran honor ”.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o institució per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

A més de Valero, també rebran la Creu de Sant Jordi en l’edició d’enguany 26 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

Llegir nota de premsa de la Generalitat aquí.

Leer nota en castellano aquí.