Investigadors del BSC participen al programa “Joves, ciència i ètica”, que enguany se centra en el Big Data i la privacitat de les dades

19 October 2018
Artur Garcia, Maria Cristina Marinescu, Armand Vilalta i Patricio Reyes són els investigadors del BSC que participaran en la tercera edició del programa “Joves, ciència i ètica”
Artur Garcia, Maria Cristina Marinescu, Armand Vilalta i Patricio Reyes són els investigadors del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC) que participaran en la tercera edició del programa “Joves, ciència i ètica”. Enguany el fil conductor d’aquesta iniciativa serà el Big Data i la privacitat de les dades.
D’aquest fil conductor, se’n desprendran quatre subàrees: la vida pública digital de les persones, la protecció de les dades mèdiques, el biaix dels algoritmes que fa que les dades no siguin imparcials i l’ètica i la transparència en el món hiperconnectat de les dades. Cinc instituts amb quatre classes diferents cada un d’ells participaran en aquesta iniciativa, que va des del 22 al 26 d’octubre.
Les conclusions obtingudes per els diferents escoles es posaran en comú i es debatran, amb el suport dels investigadors del BSC, en una trobada final de projecte a CosmoCaixa Barcelona el 28 de novembre.
Aquest programa està coorganitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Obra Social la Caixa. El seu objectiu és que joves estudiants de 3r d’ESO debatin i coneguin els aspectes ètics que comporta la recerca científica i treguin les seves pròpies conclusions, amb el suport de científics especialitzats en cada temàtica i d’experts en ètica.
 
Més informació aquí.