Investigadors del BSC es tornen a citar a la Festa de la Ciència per acostar les seves àrees de recerca a la ciutadania

20 May 2022

Vuit investigadors de diferents departaments del BSC participaran en les activitats de divulgació científica i tecnològica de la 15a Festa de la Ciència. La cita tindrà lloc el cap de setmana del 28 i 29 de maig al barri del Raval.

David López Núñez, investigador de grup Quantum, acostarà al públic les bases de la computació quàntica. Amb un to desenfadat i una bona dosi d’humor, López centrarà la seva xerrada a fer entendre que intentar crear un ordinador quàntic a casa pot ser una molt mala idea.

Lloc i hora: Escenari Raval. Dissabte, 28 de maig a les 17:05h. Més informació, aquí.

La de López serà l’única intervenció del BSC el dissabte. Diumenge al migdia el torn serà per a Pol Pastells i Marina García, investigadors del grup de Fusió. L’objectiu de la seva microxerrada és que el públic entengui les diferències de la fissió i la fusió i com Barcelona està contribuint a avançar cap a la generació d’aquest tipus d’energia.

Lloc i hora: Microxerrades. Diumenge, 29 de maig a les 12:15. Més informació, aquí.

Un grup d’investigadors del departament de ciències de la Terra plantegen un debat sobre ‘Com ens adaptem al canvi climàtic’? Per a això, explicaran què són els serveis climàtics i com el seu desenvolupament permet la presa de decisions en l'àmbit polític, social i econòmic per tal d’implementar estratègies d’adaptació i mitigació del canvi climàtic. El debat anirà a càrrec dels investigadors Marta Terrado, Nube González, Rachel Lowe i Jan Mateu, que estaran moderats per Isadora Jiménez.

Lloc i hora: Escenari debat. Diumenge, 29 de maig a les 13:55. Més informació, aquí.

Finalment, l’investigador Leonardo Bautista pujarà a l’escenari per abordar la tecnologia de la cadena de blocs, amb la xerrada ‘Entendre la tecnologia blockchain’. En aquesta xerrada interactiva, Bautista aproparà els assistents a aspectes com la descentralització, els contractes intel·ligents i el protocol tècnic d’aquest àmbit i els convidarà a participar en la construcció conjunta d’una cadena de blocs per entendre com funciona.

Lloc i hora: Escenari Raval. Diumenge, 29 de maig a les 16:20. Més informació, aquí.