El conseller Santi Vila visita el Barcelona Supercomputing Center

07 September 2016

Durant la xerrada s’ha fet un especial èmfasi en l’aplicació de la supercomputació i el big data en el camp de les humanitats

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha visitat aquest matí el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación. En la seva ronda de visites als ciutadans i entitats que aquest any han estat reconeguts amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el conseller s’ha interessat per conèixer amb més profunditat les activitats que es duen a terme al centre que dirigeix Mateo Valero, qui forma part dels guardonats.

El conseller Vila ha estat rebut pel propi Valero, el director associat del BSC, Josep Maria Martorell, i els directors dels departaments de Ciències de la Computació, Aplicacions Computacionals per la Ciència i l’Enginyeria i Operacions, Jesús Labarta, José María Cela i Sergi Girona, respectivament.

Els directors han fet una exposició de les línies de recerca del centre, de l’activitat del BSC com a Infraestructura Científico-tècnica Singular i de l’estat del sector de la computació d’altes prestacions a nivell internacional. A més de parlar de les aplicacions d’aquesta tecnologia en ciència i enginyeria i de les col·laboracions entre la recerca pública i el sector privat, durant la xerrada s’ha fet un especial èmfasi en l’aplicació de la supercomputació i el big data en el camp de les humanitats.