El BSC participa en un projecte de recerca en ictus finançat per la Marató de TV3

26 October 2017

La Fundació La Marató de TV3 destinarà 398.501 euros a un projecte coordinat per la Fundació Ictus i en el que participen també l’Hospital de Bellvitge i el Barcelona Supercomputing Center.

Amb aquesta iniciativa, que tindrà una durada de tres anys, aquests centres tenen com a objectiu contribuir a l’avaluació del funcionament del codi ictus, pel qual s’atenen 13.000 pacients anualment a Catalunya.

El projecte premiat està estructurat en tres subàrees. La primera se centra en l’avaluació del codi ictus al territori català (temps d’arribada a l’hospital i triatge de pacients). Amb la segona subàrea, es vol analitzar més detalladament com influeixen factors socioculturals en l’estat en què els pacients arriben als hospitals. Aquesta anàlisi es portarà a terme a l’àrea metropolitana sud.

Finalment, el tercer apartat del projecte té a veure amb la utilització de tecnologies de mineria de dades i llenguatge natural per automatitzar la lectura dels informes mèdics, treure’n conclusions i digitalitzar registres. El BSC és l’encarregat de dur a terme aquest tercer pilar del projecte.

El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha lliurat aquesta tarda els diplomes acreditatius dels 37 projectes seleccionats, que rebran finançament procedent de la recaptació total de la Marató 2016, que va estar dedicada a l’ictus.