Dos investigadors del BSC, guardonats per la UPC per idear un servei que incorpora la targeta UPC en el mòbil

21 June 2012

José Carlos Sancho i Ana Jokanovic, investigadors del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), van aconseguir el segon guardó al 8è Premi Davyd Luque, per desenvolupar un servei que millora i simplifica l’accés als serveis de la Universitat Politècnica de Catalunya. Barcelona Tech.

D’aquesta forma, l’usuari pot prescindir de la targeta de la UPC ja que el seu telèfon mòbil n’incorpora una versió electrònica, que és més simple i ràpida. L’aplicació, denominada UPC-NCF  (NFC: Near Field Communications o Comunicaciones Próximas) permet operacions com el control d’accés a les oficines i altres instal·lacions del campus universitari, el préstec de llibres a la biblioteca i el pagament a comerços de la universitat.

A banda, l’UPC-NFC obre un ventall  de serveis de gran valor afegit als universitaris, com la divulgació fàcil de baix cost d’informació i documentació. Aquests serveis procedeixen de l’ús dels NFC tags, que són “parches” electrònics que poden emmagatzemar qualsevol tipus d’informació. Per exemple, un dels serveis per als usuaris és afegir aquestes NFC tags en els pòsters que presenten a conferències per oferir els interessats documentació addicional al que es presenta al treball.

El segon guardó té una dotació de 2000 euros.  El Premi Davyd Luque a la Innovació en les TIC, convocat anualment per la UPCnet, la UPC i el Consell Social de la UPC té com a objectiu incentivar les persones que formen part de la comunitat universitària a desenvolupar projectes i idees innovadores en el camp de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC).