La Festibity lliura la Menció FIB Honorífica a Mateo Valero

13 May 2016

El director del BSC-CNS dedica el premi Manuel Martí Recober, primer degà de la Facultat d’Informàtica de Barcelona

Mateo Valero agraint la Menció FIB Honorífica
La Festibity, la gran festa anual de les TIC que organitza la Facultat d’Informàtica de Barcelona i l’associació FIB Alumni, ha atorgat aquest any la seva Menció Honorífica al director del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación, Mateo Valero. La Menció FIB Honorífica es lliura “com a reconeixement a una persona, empresa o entitat que s'hagi distingit en la seva trajectòria per una contribució a les TIC de forma significativa”.

La Menció a Mateo Valero va ser lliurada per la vice-presidenta del Govern de la Generalitat, Neus Munté, després que el presentador de l’acte, Quim Masferrer, destaqués el paper del director del BSC-CNS com “un dels investigadors europeus més influents en TIC i el primer europeu en rebre el major reconeixement del món en computació d’alt rendiment, el premi Seymour Cray”, entre altres reconeixements.

Mateo Valero es va mostrar agraït amb la Menció i “molt content perquè aquesta vegada el guardó ve de la família”. En el seu discurs d’agraïment va recordar el paper de les altres persones que van ajudar a crear la Facultat d’Informàtica de Barcelona durant els anys setanta i va dedicar el premi al professor Manuel Martí Recober, primer degà de la FIB,  “una persona amb qui vam discutir molt, però amb l’ànim de fer avançar el món de les Tecnologies de la Informació”. Martí Recober, a més de ser degà de la FIB va dirigir el grup que va preparar el Llibre blanc sobre les Telecomunicacions a Catalunya i director general d'Universitats de la Generalitat de Catalunya. 

El lliurament de les Mencions FIB va tenir lloc ahir a la nit durant la catorzena edició de la Festibity, que en aquesta ocasió anava dedicada a la Ciberseguretat. La trobada va tenir com a escenari al Pavelló Italià de Montjuïc i va reunir més de 600 convidats entre Fibers -antics alumnes de la Facultat d’Informàtica de Barcelona- i representants del món de les TIC.

La Festibity també va reconèixer el treball del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, CESICAT, que  va ser guardonat amb la Menció Iniciativa TIC, i de l’empresa Happy Force, que va rebre la Menció FiberEmprenedors per la seva tasca de desenvolupament d’aplicacions mòbils per millorar la comunicació dels empleats amb les empreses a través de tècniques d’anàlisi semàntic, sentimental i Machine learning. El professor Josep Fernández Ruzafa va rebre la Menció FIB pels seus anys de treball com a excel·lent ambaixador de la Facultat d’Informàtica de Barcelona i per haver engrescat centenars de nois i noies en els temes relacionat amb l’enginyeria informàtica i els estudis a la Facultat.

Més informació sobre la festibity a http://www.festibity.com/