Investigadors del BSC i del VHIR busquen avançar cap a la medicina personalitzada amb la bioinformàtica

03 Julio 2013

Aquest dimarts s’ha celebrat a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron la jornada “Avançant cap a la medicina personalitzada: el paper de la bioinformàtica”, organitzada conjuntament pel Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB).

 

L’objectiu de la trobada ha estat posar en comú la recerca bioinformàtica que es fa als dos centres per aproximar els investigadors i trobar possibles vies de col·laboració. En aquest sentit, el Dr. Xavier de la Cruz, cap del grup de Bioinformàtica Translacional en Neurociències del VHIR, parla de dues vessants essencials de col·laboració: “l’econòmica, per optimitzar els recursos al màxim, i la científica, ja que la ciència és tan heterogènia que pensar que un grup pot abastar-ho tot és irreal”.

Pel Dr. Modesto Orozco, Director de Ciències de la Vida i cap del grup de Modelatge Molecular i Bioinformàtica al BSC, la trobada ha servit perquè “els investigadors del VHIR sàpiguen el potencial no només tecnològic que tenim, sinó que també el científic. De fet estem fent investigacions que se solapen molt bé”.