Portes obertes i activitats per celebrar la nova seu corporativa del Barcelona Supercomputing Center

El Barcelona Supercomputing Center estrena nou edifici d’oficines a la plaça Eusebi Güell i vol compartir la bona notícia amb el districte de Les Corts. Per això, durant dos dies, el cap de setmana del 9 i 10 d’octubre, ofereix a tots els veïns unes jornades de portes obertes i activitats gratuïtes i a l'aire lliure per a tots els públics, que s’han inscrit dins el programa de la festa major del districte.

Les visites al centre començaran per l’entrada principal del BSC-REPSOL Building, la nova seu corporativa del centre, i recorreran els espais que properament allotjaran el superordinador MareNostrum 5 i la capella que allotja el supercomputador MareNostrum 4.

Al final d’aquest recorregut es podrà visitar l’exposició del Festival Barcelona Deep Collage i fer ruta pels espais on tindran lloc diferents activitats d’aquesta trobada, entre elles tallers, actuacions teatrals i musicals.Tots els actes són gratuïts i molts d’ells requeriran d’inscripció prèvia, que es pot fer en aquesta mateixa pàgina web.

El Festival Barcelona Deep Collage està organitzat en col·laboració amb la Societat Barcelonina de Collage i compten amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

El BSC-REPSOL Building és obra de l’estudi d’arquitectura BAAS i consta de 4 plantes de sales i oficines més un soterrani, on s’hi està construint la sala que allotjarà el futur supercomputador MareNostrum 5. Un total de 12.000 metres quadrats que donen cabuda a 530 persones, d’un total de més de 750 que conformen el BSC. Per dur a terme les obres s’ha comptat amb el finançament de la conselleria de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, a través dels Fons FEDER, i l’aportació de la Fundación REPSOL.

A sota teniu l’agenda d’activitats i els links per inscriure-us. Els grups seran reduïts, en consonància amb l’actual situació de pandèmia per la COVID-19.

Ja podeu veure els vídeos de les jornades!Barcelona Deep Collage

Barcelona Deep Collage

Barcelona Deep Collage serà una TROBADA entre científics, artistes i ciutadania, per expressar les seves vivències durant la pandèmia de COVID-19 i les interaccions entre ciència, tecnologia i vida quotidiana que aquest episodi ha fet aflorar.

Una CELEBRACIÓ per poder, per fi, reunir-nos presencialment i explicar les nostres experiències. Sense pantalles fent de mediadores, però amb la tecnologia molt present.

Una REIVINDICACIÓ de la ciència i la tecnologia com a eina de progrés.

Una LLOANÇA a allò que podem tocar i manipular amb les mans, després de tants mesos on la majoria d’activitats relacionades amb la cultura i el lleure les hem hagut de gaudir digitalment.

Tot això, en un entorn on la ciutat allotja un parc, que alhora allotja una capella, que alhora allotja un superordinador, que alhora allotja experiments del més alt rigor científic en format digital.

Agenda d'activitats

Activitats i inscripcions prèvies

Jornada de portes obertes al Barcelona Supercomputing Center

Recorregut per l’edfici BSC-REPSOL Building, nova seu corporativa del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación. Inclou visita a l'espai que allotjarà el superordinador MareNostrum 5, a la capella que acull el superordinador MareNostrum 4 i a l’exposició Barcelona Deep Collage. (30 minuts de durada)

Dissabte 9 d’octubre 11:00h a 18:00h
Diumenge 10 d’octubre 11:00h a 14:00h

Adreça: Edifici BSC-REPSOL Building
Entrada per la plaça Eusebi Güell 1-3

Grup complet

Exposició Barcelona Deep Collage

Exposició col·lectiva de collage explorant com la pandèmia ha posat de relleu la importància de la mirada, la tecnologia i el tacte. Mostra l'obra de 20 artistes visuals en format físic, obres projectades d'estudiants d'art i disseny de diferents escoles de Barcelona i les creacions d’ED, un programa d'intel·ligència artificial que generarà imatges-collage inspirades en les obres dels artistes.

Participen: Albert Anglès, Beatriz Alarcia, Balu, Tita Berasategui, Susana Blasco, Juan Cardosa, Santi González, Eva Jolis, Marisa Maestre, Eduardo Martínez, Carlota Marquina, Antonio Merinero, Cristina Lavilla, Patossa, Arcángela Regis, Albert Roca, Gerson Ruiz, Álvaro Sobrino, Lucia Soto i Juanjo Viñuela.

Selecció a cura de la Societat Barcelonina de Collage.

Dissabte 9 d’octubre 11:00h a 19:00h
Diumenge 10 d’octubre 11:00h a 15:00h

Adreça: Foyer capella Torre Girona, Jardins Torre Girona
Entrada a partir de les visites guiades o pel carrer Dulcet, 12

Taula rodona-debat “Arts visuals i tecnologia”

Amb l’artista visual Susana Blasco, la programadora creativa Anna Carreras i el físic i investigador del BSC Artur Garcia. 

Us convidem a submergir-vos en un viatge apassionant a través de les obres i processos creatius dels nostres convidats. L'intimisme i la sensibilitat del treball manual de Susana Blasco, la fusió art-tecnologia d’Anna Carreras i els algorismes i programes d’Intel·ligència Artificial d’Artur García es trobaran en aquesta taula rodona, en la que els tres ponents explicaran les seves creacions i participaran en un debat obert al públic.

Modera Santi González, membre de la Societat Barcelonina del Collage. (Dues hores de durada)

 

Dissabte 9 d’octubre 11:30h

Adreça: Terrassa BSC-REPSOL Building
Entrada per plaça Eusebi Güell 1-3

Reserva la teva plaça

Taller de collage sonor “Els sons de les Corts”

Taller de collage musical a partir de sons del barri de Les Corts, a càrrec del compositor simfònic originari del districte Ferran Cruixent.

Creeu els vostres propis collages a partir d’una suggeridora selecció de sons del paisatge sonor de Les Corts, enregistrats prèviament i preparats per ser tocats lliurement amb els vostres dits. Sobre un tapís prèviament configurat que us ambientarà, podreu jugar, combinar i crear nous ambients sonors i també interactuar i dialogar musicalment entre vosaltres, creant així un Collage sonor, sempre canviant, original i alhora efímer.

Dissabte 9 d’octubre 11:00h a 18:00h
Diumenge 10 d’octubre 11:00h a 14:00h

 

Adreça: Jardins de Torre Girona
Entrada a partir de les visites guiades o pel carrer Dulcet, 12

Reserva la teva plaça

Taller de collage per a infants

Taller de collage tradicional per als més petits, impartit per la Societat Barcelonina de Collage. A partir de 4 anys. Tot el material està inclòs, no cal portar res. (Una hora de durada).

Dissabte 9 d’octubre 11:30h | 12:30h

SúperRobots:  De robots n’hi ha molts. Des del robot de cuina, fins a robots que es transformen en cotxes, robots ballarins o robots cambrers. Pots imaginar un robot creat amb retalls de  diaris i revistes? Te l’imagines amb molts cables? Amb una llarga cabellera o amb gorra? Tindrà cames o rodes?
Deixa volar la teva imaginació i crea el teu propi robot utilitzant diferents papers i materials.

Taller impartit per Beatriz Alarcia i Lucía Soto, membres de la Societat Barcelonina de Collage

Diumenge 10 d’octubre 11:30h | 12:30h

Criatures màgiques: Una girafa pot tenir el seu coll llarg. Un lleó, la seva intimidant melena. Un tucà, el seu bec colorit... Però us imagineu una girafa amb un bec gegant o un lleó amb una llarga trompa?
El taller que us proposem consisteix en crear els vostres propis animals, tan inversemblants o atrevits com la vostra imaginació us ho permeti. Amb retalls d’imatges de revistes, creareu els vostres animals imaginaris.

Taller impartit per: Tita Berasategui i Albert Roca, membres de la Societat Barcelonina de Collage

Adreça: Jardins de Torre Girona
Entrada a partir de les visites guiades o pel carrer Dulcet, 12

Reserva la teva plaça

Taller de collage per a adults

Taller de collage tradicional per a adults, impartit per la Societat Barcelonina de Collage. Tot el material està inclòs, no cal portar res. (Dues hores de durada).

Dissabte 9 d’octubre 16:00h

Cub3: Tot és dins d’un cub i formem part d'un tot. En aquest taller treballarem el collage a les sis cares d'un cub de 8x8x8 cm. Pensem en les emocions que ens poden haver sorgit durant la pandèmia o en aquest moment. treballarem a partir de tres temes o eixos, com en l’exposició Barcelona Deep Collage: el paisatge, la mirada i les mans. Quan estiguin acabats, els nostres cubs combinaran amb els altres com si formessin un puzle.

Taller impartit per Carlota Marquina i Juan Cardosa, membres de la Societat Barcelonina de Collage.

Diumenge 10 d’octubre 11:30h

TipoCollage: Lletres que evoquen paraules. Paraules màgiques, íntimes, suggeridores i belles, que ens remeten a imatges de records, vivències, sentiments, fantasies, somnis, altres realitats i vides imaginades.
En aquest taller treballarem a partir de màcules i tipografies impreses i incorporarem imatges retallades de revistes antigues, fotografies i textures planes de diferents papers i petits objectes. Donarem curs a la nostra imaginació per  crear un collage que il·lustri aquesta paraula imaginada i doni vida a aquesta lletra inicial que ens ha servit d'inspiració.

Taller impartit per Arcangela Regis i Santi González, membres de la Societat Barcelonina de Collage

Adreça: Jardins de Torre Girona
Entrada a partir de les visites guiades o pel carrer Dulcet, 12

Grup complet

Taller de collage per a artistes visuals

A càrrec de Susana Blasco (dues hores de durada). Jardins Torre de Girona. En aquest taller la dissenyadora gràfica, il·lustradora i collagista Susana Blasco proposarà múltiples exercicis sota supòsits diferents, posant l'accent en com abordar i il·lustrar idees i conceptes utilitzant el recurs del collage. Des de les tècniques més senzilles a les més transgressores, passant per la geometria, el Dadaisme, l'assemblatge o el collage experimental.

Dissabte 9 d’octubre 16:00h

Adreça: Jardins de Torre Girona
Entrada a partir de les visites guiades o pel carrer Dulcet, 12

Grup complet

Teatre musical Impro Side Story

Espectacle de teatre musical, interactiu, sense guió ni partitura prèvia, a càrrec d’aquesta companyia de teatre especialitzada en la improvisació.

Dissabte 9 d’octubre 13:30h

Adreça: Jardins de Torre Girona
Entrada a partir de les visites guiades o pel carrer Dulcet, 12

Actuació musical My Space Dragon Hoard (Lost WorldWW Music)

Concert en viu, d’una hora de duració, amb Daniel Moreno a les bases electròniques, Andi Stecher a la bateria i Estel Boada a la veu. Tota la música que forma part del projecte My Space Dragon Hoard (Lost WorldWW Music), composta a partir de fragments de cançons de l’arxiu recuperat de la xarxa social Myspace.

Dissabte 9 d’octubre 18:00h

Adreça: Jardins de Torre Girona 
Entrada a partir de les visites guiades o pel carrer Dulcet, 12

Volem agrair especialment la participació a l'exposició Barcelona Deep Collage de les següents escoles:

 

Moltes gràcies a tothom que ha participat enviant collages. Aquests són els artistes de les obres seleccionades per a l'exposició: