Spin-offs

NOSTRUM

Nostrum BioDiscovery

NOSTRUM

Nostrum BioDiscovery és la primera spin-off del BSC. NBD és una empresa de biotecnologia que utilitza simulació basada en computació i mètodes d'intel·ligència artificial per accelerar el descobriment de nous fàrmacs, promovent el seu adequat desenvolupament fins al moment de ser llançats al mercat. NBD va començar les seves operacions al setembre de 2016 i compta amb el know-how tecnològic de BSC, IRB Barcelona, Universitat de Barcelona i ICREA. La Fundació Botín del Banc Santander va aportar el capital llavor inicial per a la seva posada en marxa.

Nearby Computing

Nearby Computing

Nearby Computing

NearbyComputing proporciona serveis avançats d'orquestració per a IoT i 5G, permetent l'operació simplificada dels ecosistemes IT/OT i la propera convergència de Cloud, Fog, MEC, Edge i xarxes. El seu Framework d'Orquestració Unificada permet salvar els obstacles per unir les tecnologies existents actualment en IoT i les demandes de la indústria, oferint funcions de seguretat avançades, capacitats nZTP per incorporar nous dispositius, suport per a multi-tenancy i mecanismes per a implementacions a través de diferents dominis. Les empreses de diferents sectors (CSP, Petroli i Gas, Indústria 4.0, Smart Cities) es beneficien de la tecnologia de la companyia ja que redueixen els seus costos operatius al simplificar l'administració de les seves infraestructures, automatitzant processos complexos i introduint nous serveis de gran valor. La Spin-off es va llançar el juliol de 2018 per un experimentat equip d'investigadors del BSC, liderat per David Carrera, en associació amb la start-up Nearby Sensor.

MITIGA

MITIGA

MITIGA

Mitiga Solutions desenvolupa i comercialitza solucions capaces d'avaluar i gestionar l'impacte dels riscos volcànics, ajudant a clients de múltiples indústries a millorar la seva gestió de risc. Per a això, Mitiga explota comercialment SORT-ATM, un software fàcil d'utilitzar capaç de proporcionar solucions basades en el client per a la gestió del trànsit aeri en situacions d'emergència que involucren perills naturals a l'atmosfera. Mitiga Solutions es va fundar el febrer de 2018 com a spin-off del BSC i UPC sota la direcció del Dr. Alejandro Martí.

ELEM

ELEM

ELEM

ELEM Biotech és una empresa de programari biomèdic on es creen éssers humans virtuals, alliberant el poder del modelatge matemàtic sobre la computació d'alt rendiment en el núvol. La seva tecnologia es basa en Alya, el codi de simulació paral·lela multifísica / multiescala, que s'utilitza per fer recerca biomèdica "in-silico" replicant òrgans i sistemes fisiològics en el núvol, per provar i millorar els dispositius mèdics i l'eficiència dels fàrmacs. Aquest ús desestabilitzador dels superordinadors en la medicina d'una manera ràpida, rendible i replicable obre un món d'oportunitats per a la innovació mèdica i ofereix a les empreses vitals en aquest sector i la societat tan críticament necessitades. En ELEM, comencen amb els sistemes cardiovascular i respiratori, amb la visió d'estendre la metodologia a tota la fisiologia humana. ELEM es va fundar al juliol de 2018 a partir d'BSC, UPC i CSIC. El responsable del projecte és Mariano Vázquez amb Guillaume Houzeaux i José María Cela com cofundadors.