Ajuda’ns a posar nom a la nova infraestructura de dades del BSC

 

El BSC està completant la instal·lació d’una gran infraestructura per guardar dades relacionades amb la recerca.

 

En aquesta infraestructura es podran emmagatzemar fins a 165 petabytes (165 milions de Gigabytes) de dades que són d’interès per a investigadors/res i centres de recerca públics de diferents disciplines científiques (biomedicina, ciències de la terra, enginyeria, química, astrofísica...).

 

Serà un servei complementari al servei de supercomputació que ofereix el BSC a través de la infraestructura insígnia del centre: el superordinador MareNostrum 4 i, en breu, el superordinador MareNostrum 5.

 

Li estem buscant un nom. Ens vols ajudar?

Recordem que el supercomputador MareNostrum, rep el seu nom en homenatge al mar Mediterrani, ja que així és com els romans denominaven el nostre mar durant l’època imperial.

 

El BSC sempre s’ha sentit molt identificat amb aquest nom per les connotacions d’espai d’intercanvi de béns i de cultura que associem al mar Mediterrani.

 

Serem capaços entre tots de trobar un nom igual d’evocador per a la nova infraestructura?

 

Ens agradaria que ens ajudessis.

 

  • Un comitè del BSC, format pel director d'operacions, Sergi Girona, el director associat, Josep Maria Martorell, la cap de comunicació, Gemma Ribas, la responsable de Data Management, Nadia Tonello,  i la tècnica de comunicació, María José Barroso, seleccionarà les 10 millors propostes i tota la plantilla del BSC triarà el nom final, durant la reunió anual del centre que tindrà lloc el proper 18 de desembre.

 

Esperem les vostres idees!

 

Entre 4 y 12 caracteres / Entre 4 i 12 caràcters / Between 4 and 12 characters