Tres tecnologies desenvolupades al BSC reben una empenta per arribar al mercat

16 Abril 2021
Els spin-offs del BSC FrontWave i Qbeast han obtingut una ajuda Startup Capital, i el projecte Migalabs participarà al Programa de Preacceleració de Barcelona Activa.

Dos spin-off del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), FrontWave Imaging y Qbeast, han obtingut un Startup Capital d’ACCIÓ, que els suposarà un pas endavant per acostar les seves tecnologies al mercat. Una altra tecnologia desenvolupada al BSC, el projecte Migalabs, també rebrà suport, en aquest cas del Programa de Preacceleració de Barcelona Activa.

FrontWave Imaging, creada l’any 2020, és una empresa de tecnologia derivada del BSC i l’Imperial College London centrada en desenvolupar i comercialitzar una solució d’imagenología de teixit mamari d’extrem a extrem utilitzant ultrasons per millorar la detecció i el diagnòstic del càncer de mama.

Per la seva part, Qbeast se centra en l’anàlisi de Big Data amb Data Leverage, proporcionant una gran quantitat d’informació alhora que accedeix només a la quantitat mínima de dades en brut. La tecnologia és el resultat d’anys d’investigació al BSC. L’objectiu clau de l’equip de recerca va ser combinar l’escalabilitat i la flexibilitat del programari Big Data amb l’eficiència superior de la tecnologia d’informació d’alt rendiment. D’aquest matrimoni va néixer una nova arquitectura innovadora per emmagatzemar, organitzar i analitzar dades.

Startup Capital es una convocatòria d’ajudes de finançament (ajut directe de fins a 75.000€) coordinat per ACCIO i esta dirigit a startups tecnològiques emergents que necessiten finançament per portar a terme les fases inicials del negoci, desenvolupar el seu producte o servei i validar el model de negoci per arribar al mercat. L’ajut s’ha de destinar a finançar actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització dels productes i serveis.

D’altra banda, el projecte Migalabs, liderat per l’investigador del BSC Leonardo Bautista, ha estat seleccionat per participar en la setena edició del Programa de Preacceleració de Barcelona Activa. Migalabs te l’objectiu de construir un software que pugui estudiar, analitzar i proveir informació sobre l’estat d’una cadena de blocs de Blockchain.

El Programa de Preacceleració és un programa d’acompanyament a projectes emprenedors en fases inicials amb un alt impacte tecnològic. Els equips seleccionats tindran al seu abast serveis dirigits a facilitar la posada en marxa dels seus projectes. Al llarg del programa es treballarà en la definició i validació del model de negoci i en les habilitats emprenedores.