Tornen les visites al supercomputador MareNostrum per a aules de primària

13 Setembre 2019

En aquesta segona edició l'activitat, que pretén acostar el pensament computacional als més petits de manera lúdica, estarà disponible per a totes les escoles.

Les visites formen part del projecte "Som Investigadores", que té com a objectiu apropar la tecnologia a les nenes per combatre la bretxa de gènere en el sector

Són gratuïtes i compta amb el suport de Barcelona Activa

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) posa en marxa la segona edició de les visites al superordinador MareNostrum per a aules de tercer a sisè de primària. Aquestes visites tenen com a objectiu apropar la tecnologia i el pensament computacional als més joves, especialment a les nenes. Després de la bona acollida mostrada per les escoles de Barcelona durant la primera edició del programa, des d'ara l'activitat estarà disponible per a totes les escoles d'una manera gratuïta.

Durant la visita, d'una manera divertida i pedagògica, les educadores ensenyen a l'alumnat què és un superordinador, per a què serveix, qui l'utilitza i els apropa als conceptes bàsics del pensament computacional. L'activitat té una durada de dues hores, durant les quals, mitjançant jocs, es treballen conceptes com la programació, les simulacions, l'anàlisi de dades o el càlcul en paral·lel.

Les visites al superordinador MareNostrum per a aules de primària formen part del projecte de divulgació científica "Som Investigadores", amb el qual el BSC, vol contribuir a incrementar l'interès de l'alumnat per les matèries STEM i, de manera molt especial, el de les nenes . Un dels objectius d'aquest programa és combatre la bretxa de gènere en l'àrea cientificotècnica des de les edats més primerenques i per aquest motiu, en l'activitat són molt presents referents femenins.

El programa Som Investigadores compta amb el suport de Barcelona Activa i també ha comptat amb la col·laboració del grup musical Macedònia, protagonista d'una de les peces clau de la visita: la cançó MareNostrum i el seu videoclip, on les integrants del grup són "científiques" que utilitzen el superordinador per fer descobriments.

Durant la primera edició de les visites Som Investigadores, dirigida exclusivament a escoles de Barcelona, ​​més de 3.800 alumnes van gaudir de l'activitat i les enquestes de satisfacció van mostrar una gran valoració per part del professorat, el 85% del qual va considerar que l'activitat del servei era "molt bona", el 14% la va qualificar de "bona" ​​i un 1%, de "adequada".

Més informació sobre les visites aquí: www.bsc.es/visitesprimaria

Les escoles poden sol·licitar la seva visita al correu visitesprimaria@bsc.es

Veure flyer informatiu