Supercomputació, emprenedoria i innovació: un viatge cap al futur. L’Innovation Journey 2021.

04 Octubre 2021

És l'emprenedoria innovadora la clau de la transició digital? Cada dia, les infraestructures digitals exerceixen un paper més important tant a les nostres vides privades com als nostres entorns professionals. Per això, la UE va posar en marxa a principis d'enguany el Programa Europa Digital: per a accelerar la digitalització de la regió.

L'edició 2021 del Innovation Journey, el programa del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) sobre emprenedoria, es va dissenyar seguint les pautes que marca aquesta estratègia de digitalització. Creada juntament amb la RES i el programa EuroCC, aquesta sèrie de tallers té com a objectiu crear innovació unint al personal investigador que utilitza la computació d'alt rendiment (HPC) amb petites i mitjanes empreses que estan a la recerca d'innovació.

Amb un total de dinou participants i set equips d'investigadors i empreses, la primera de les set sessions del Innovation Journey va tenir lloc l'1 d'octubre, tant a distància com a les instal·lacions del BSC. El tema del dia: la validació d'idees i la creació de prototips.

Com a escalfament, els assistents van tenir l'oportunitat d'aprofundir sobre el Barcelona Supercomputing Center i la supercomputació, gràcies a Anna Escoda, responsable de Transferència de Tecnologia del BSC, Oriol Pineda, coordinador de Polítiques d'Accés a la Infraestructura del BSC, i Iris Pallarol, tècnica de l'àrea de Transferència de Tecnologia del BSC.

A més, Frederic Dalmau, Soci i Director d'Estratègia d'Artefacto Studio, va impartir una masterclass sobre design thinking i va guiar als assistents a través de les claus de la validació d'idees per a transformar-les en prototips de negoci.

El programa compta també amb la participació de representants de les Spin-Offs del BSC que, cada setmana, actuaran com a mentors dels projectes innovadors que estan per venir. En la primera sessió, els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer el camí de Frontwave al sector privat, des de la generació de la idea fins a la ronda de finançament inicial, gràcies a Josep de la Puente.

En aquest sentit, el Programa Europa Digital és clar: el finançament estratègic donarà resposta als reptes de digitalització que té la regió. A més, els projectes als quals dóna suport se centren en àrees que la UE considera clau. Dues d'elles: "la supercomputació" i "garantir un ampli ús de les tecnologies digitals en l'economia i la societat", resulten ser els principals punts clau del Innovation Journey.

Aquest viatge no ha fet més que començar, no trobes?