Qbeast recapta 2,5 milions d'euros per aconseguir que els data lakes siguin ràpids i fàcils d'usar

01 Març 2023

El finançament permetrà a Qbeast accelerar la comercialització en ocupar llocs comercials clau i continuar invertint en desenvolupament de productes, tecnologia i desenvolupament d'aliances.

Qbeast, spin-off del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), anuncia la seva ronda seed de 2,5 milions d'euros. La mateixa va ser liderada per Elaia, amb la participació de nous inversors com Sabadell Venture Capital i Oscar Salazar, Founding CTO d'Uber a més d'Inveready, llegiu investor de la ronda anterior. Entre els seus inversors anteriors s'inclouen juntament amb Inveready, BStartup, Banc Sabadell i diversos Business Angels. El finançament permetrà a Qbeast accelerar la comercialització en ocupar llocs comercials clau i continuar invertint en desenvolupament de productes, tecnologia i desenvolupament d'aliances.

Data lakes més ràpids, econòmics i fàcils d'usar

La solució de Qbeast simplifica la feina dels Enginyers que utilitzen Data Lakes. Qbeast organitza totes les dades de les empreses perquè puguin llegir-les de manera eficient des de qualsevol solució que prefereixin, cosa que fa que sigui molt més econòmic fer servir la seva eina preferida de Business Intelligence o entrenar els seus models de Machine Learning a escala.

“Les empreses que manegen dades tenen poques opcions: si volen saber què està passant en el seu negoci, necessiten fer servir un Data Warehouse. Mentre que si volen predir el futur, optimitzar-ne els processos i utilitzar Machine Learning, necessiten un Data Lake. Acaben usant diferents tecnologies i necessitant diferents persones, però també amb el doble de costos relatius al núvol i el doble del temps de desenvolupament, la qual cosa és un gran problema. A Qbeast, canviarem això fent que la vida dels equips de dades sigui més fàcil i que les eines de dades siguin més eficients”, explica Cesare Cugnasco, CEO de Qbeast.

Qbeast va desenvolupar el format de dades més avançat per a data lakes, en codi obert per potenciar la seva proposta de valor

Qbeast està creant una comunitat al voltant d'aquest format de dades. Actualment, l'equip d'enginyeria està aconseguint que el format s'integri amb les eines de gestió de dades més modernes, per atraure les empreses més capdavanteres de Big Data.

Anàlisi i entrenament de models de Machine Learning més ràpid, cosa que redueix dràsticament els costos de la computació al núvol i menor consum d'energia.

Per a un dels seus clients, Qbeast va millorar el temps d'execució a les seves anàlisis de dades en un 68% amb total precisió i fins a 50 vegades mitjançant mostreig, cosa que va permetre anàlisis més ràpides, estalvis en costos del núvol i menor consum d'energia. Qbeast ja ha signat clients de pagament, com ara una empresa de ciberseguretat. A més, Qbeast col·labora amb Preply per millorar l'eficiència de l'entrenament del model de Machine Learning.

Les solucions innovadores de Qbeast poden ser particularment interessants per a marketplaces, plataformes de comerç electrònic, IoT i empreses d'indústries com a publicitat i màrqueting, fabricació, comerç minorista i serveis financers. “Estem orgullosos de recolzar Qbeast i el seu equip altament capacitat, molt vinculat a la investigació avançada. Els fundadors tenen la missió de reduir la fricció que impedeix que centenars de milers d'empreses aprofitin de manera eficient les seves dates lakes a causa de la seva complexitat. Qbeast pot crear molt de valor i estem ansiosos per començar aquest viatge junts”. afegeix Sébastien Lefebvre, soci d'Elaia.

Una deep tech spin-off del Barcelona Supercomputing Center

L'equilibri entre flexibilitat i eficiència en l'anàlisi de dades ja era una preocupació urgent al Centre de Supercomputació de Barcelona quan Cesare Cugnasco (CEO de Qbeast) va començar a dissenyar Qbeast el 2015, molt per davant de la batalla entre les solucions Data Warehouse i Data Lake. El 2020, va reunir un equip de 4 cofundadors, Pol Santamaria, Paola Pardo, Clemens Jesche i Nicolas Escartin; va ser el començament de Qbeast. Avui, Qbeast té un equip de 14 persones, 4 de les quals es van sumar des del tancament de la ronda. L'equip combina habilitats en enginyeria i negocis i planeja créixer encara més durant el proper any. Sobre Qbeast: Qbeast optimitza l'organització de Big Data per simplificar el treball d'enginyers i accedir de manera més ràpida i eficient a analítiques, desenvolupar Data Products i entrenar models de Machine Learning a gran escala. Qbeast ha desenvolupat el format de dades més avançat per potenciar Data Lakes.

Qbeast és una spin-off del Barcelona Supercomputing Center. Més informació https://qbeast.iohttps://github.com/Qbeast-io/qbeast-spark Sobre Elaia: Elaia és una signatura europea de capital de risc de primer nivell amb un fort ADN tecnològic. Donem suport als disruptors tecnològics amb ambició global des de l'etapa inicial fins al desenvolupament del creixement.