Paper destacat del BSC a HiPEAC18

17 Gener 2018

Del 22 a 24 de gener, la conferència HiPEAC reunirà a Manchester de nou les ments més brillants en arquitectura de la computació i compilació per ajudar a explotar l’enorme potencials dels nous paradigmes computacionals, així com minimitzar els seus riscos. Tres keynotes, 27 tallers, 8 tutorials i 33 articles tindran lloc al llarg dels tres dies de la conferencia, i exploraran la tecnologia que hi ha darrere, des de cotxes connectats fins a superordinadors de la pròxima generació.

El Barcelona Supercomputing Center (BSC) es troba en el centre d’aquest gran esdeveniment internacional. El nombre i varietat de tallers en els quals investigadors del BSC estan involucrats mostra la experiència del centre en un ampli rang d’àrees, des de arquitectures heterogènies d’alt rendiment fins a processadors multinúcli per a mobilitat intel·ligent.

Professor Mateo Valero, director del BSC, co-fundador i primer coordinador de HiPEAC, va comentar: “La conferència HiPEAC és un esdveniment clau dins del calendari de sistemes de la computació. La nostra contribució demostra que el BSC es troba en el cor d’aquesta vibrant comunitat, amb sessiones keynote, talles i tutorials en temes com els sistemes físics i cibernètics, la computación exaescala i els centres de dades”.

D’entre els esdeveniments protagonitzats per investigadors del BSC trobem els següents:

22 de Gener

23 de Gener

24 de Gener

HiPEAC18 també oferirà el seu servei de suport en quant a contractació dut a terme per el Xavier Salazar del BSC, ajudant a les empreses a trobar candidats amb habilitats tècniques per a desenvolupar els sistemes de computació del futur. Per primer cop, la conferència també tindrà un dia dirigit als estudiants de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM, per les seves sigles amb anglès) amb l’objectiu de preparar la següent generació de científics de la computació per a garantitzar una competitivitat europea duradera.

Visiti www.hipeac.net per a més informació sobre el projecte.

Twitter: @hipeac

LinkedIn: hipeac.net/linkedin

Sobre HiPEAC

Des de 2004, el projecte HiPEAC (High Performance and Embedded Architecture and Compilation) ha proporcionat un hub als investigadors europeus en sistemes de la computació; avui, la seva xarxa és la més gran del seu tipus en el món, amb més de 2000 especialistes. El projecte ofereix formació, suport a la mobilitat i serveis de divulgació i contractació, així com numeroses oportunitats de networking als seus membres. L’última generació del projecte, HiPEAC 5, va començar l’1 de desembre del 2018 i està formada per a 13 socis, liderat per la Universitat de Gant. Està finançat per el programa d’innovació i investigació de la Unió Europea H2020, sota el conveni no. 779656.

HiPEAC organitza quatre esdeveniments de networking a l’any: la conferència HiPEAC, dos Computing Systems Week y una escola d’estiu. La conferència atrau aproximadament a 600 participants, i en la edició del 2018 s’ha organitzat des de la Universitat de Manchester. Les següents organitzacions han recolzat de manera generosa la conferència: Arm, DeepMind, Atos, Samsung, AXIOM, Barco, dividiti, Embedded Computing Specialists, Kaleao, Polly Labs, Springer, Sundance, SYSGO, Thales i Think Silicon.