Menció d'Honor per la tesi de l'investigador del BSC Leonidas Kosmidis a la Conferència EuroSys 2018

04 Maig 2018

El Premi EuroSys Roger Needham PhD es presenta anualment a la millor dissertació de doctorat d'una institució europea en l'àrea de sistemes.

Leonidas Kosmidis, recent graduat de PhD del Barcelona Supercomputing Center (BSC), ha rebut una Menció d'Honor del premi Roger Needham PhD per la seva destacada tesi doctoral "Enabling Cachés in Probabilistic Timing Analysis" a la Conferència Eurosys 2018 celebrada a Porto. El Premi EuroSys Roger Needham PhD es presenta anualment a la millor dissertació de doctorat d'una institució europea en l'àrea de sistemes. Segons el president del Premi 2018, Prof. Lorenzo Alvisi, l'edició d'aquest any ha estat molt competitiva, pel que ha estat una decisió difícil per al comitè d'avaluació, els membres van descriure la tesi de Kosmidis com "altament innovadora i inspiradora" .

Les contribucions de la dissertació de Kosmidis transformen el concepte d'anàlisi de temps probabilístic en sistemes crítics en temps real, d'una idea teòrica a una realitat aplicable a la indústria. En concret, va proposar solucions de hardware y software que proporcionen les propietats requerides que falten en els sistemes crítics en temps real, per a ser analitzades amb mètodes probabilístics d'anàlisi de temps.

Kosmidis va realitzar els seus estudis de doctorat en el grup CAOS del BSC i el Departament d'Arquitectura de Computadors de la UPC, sota la supervisió del Dr. Eduardo Quiñones, el Dr. Jaume Abella, el líder del grup CAOS Dr. Francisco J. Cazorla i el director del BSC Prof. Mateo Valero. El seu treball va ser fonamental per al desenvolupament i èxit de diversos projectes en CAOS / BSC en els quals va participar, com PROARTIS i PROXIMA del FP7 i els finançats per l'Agència Espacial Europea (ESA) Proartis4Space i EFL, que van ajudar a transferir les contribucions de la tesi de Kosmidis a la indústria, amb l'adopció de les seves propostes de maquinari en el processador Gaonler LEON3 de Cobham, com un pinacle. Actualment, el Dr. Leonidas Kosmidis és investigador sènior al BSC, liderant les activitats de programari de baix nivell per a processadors integrats i acceleradors en el grup CAOS.

Més informació sobre els premis EuroSys 2018.