Mateo Valero, Doctor Honoris Causa pel CINVESTAV, Mèxic

12 Setembre 2017
Amb aquesta distinció es vol valorar l’excel·lent tasca del guardonat en la supercomputació en totes les seves vessants i en especial la seva col·laboració en l’impuls de la supercomputació a Mèxic

El Centro de Investigación y de Estudios Avanzados del Instituto Politécnico Nacional (Cinvestav) ha investit Doctor Honoris Causa al Director del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) el Dr. Mateo Valero.

La cerimònia d’entrega es va realitzar a les 12 del migdia del dilluns 11 de setembre a l’Auditori Arturo Rosenblueth de Ciutat de Mèxic. La presentació va ser a càrrec del Dr. Pablo Rudomín Zevnovaty, Professor Emèrit del Departament de Fisiologia, Biofísica i Neurociència al Cinvestav i qui va proposar el nomenament del Dr. Valero per aquest guardó acadèmic. Amb aquesta distinció es vol valorar l’excel·lent tasca del guardonat en el desenvolupament i la investigació de la supercomputació en totes les seves vessants i en especial la seva col·laboració en l’impuls de la supercomputació a Mèxic.

L’acte va comptar amb la presència del Director General del Cinvestav, José Mustre de León i es va concloure amb la conferència magistral del Dr. Mateo Valero titulada “From Classical to Runtime Aware Computer Architectures”.

Més informació sobre CINVESTAV

El Centro de Investigación y de Estudios Avanzados del Instituto Politécnico Nacional (Cinvestav) és una institució pública mexicana dedicada al desenvolupament de la ciència, la tecnologia i la educació a nivell de postgrau. Va iniciar la seva activitat el 1961 sota la direcció del científic mexicà Arturo Rosenblueth Stearns. La seva missió és contribuir de manera destacada al desenvolupament de la societat mitjançant la recerca científica i tecnològica d’avantguarda i la formació de recursos humans d’alta qualitat.

Al Cinvestav es duen a terme 583 projectes de recerca en diferents àrees de coneixement agrupades en els següents quatre departaments: Ciències Exactes, Biologia i Medicina, Enginyeria i Ciències Socials.