Mateo Valero, Doctor Honoris Causa de la Universitat Cristóbal Colón de Mèxic

07 Abril 2022

La universitat vol reconèixer així el compromís de Valero per utilitzar les tecnologies de la informació al servei, desenvolupament i benestar de la societat.

Amb aquest, ja són 10 els reconeixements Honoris Causa del director del BSC.

Per les seves aportacions significatives, Valero és considerat com una de les persones que més ha contribuït a l'Arquitectura de Computadors en els darrers 25 anys.

Ha publicat uns 700 articles, ha col·laborat en l’organització de més de 300 Congressos Internacionals i ha impartit més de 700 conferències.

El director del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), Mateo Valero, ha estat investit Doctor Honoris Causa en enginyeries i arquitectura per la Universitat Cristóbal Colón de la ciutat de Veracruz, Mèxic. Es tracta del primer lliurament d'un doctorat Honoris Causa per aquesta institució, que instaura aquest nou guardó atorgant-lo al director del BSC.

La Universitat Cristóbal Colón atorga aquest premi a Mateo Valero “en reconeixement a la seva extraordinària contribució al camp de la computació i al seu notable compromís per utilitzar les tecnologies de la informació al servei, desenvolupament i benestar de la societat”.

La cerimònia va tenir lloc ahir dijous a l'auditori “P. Manuel Arcusa Castellà, Sch. P” de la Universitat Cristóbal Colón.

Amb aquest, ja són 10 els reconeixements Honoris Causa que rep Valero. És Doctor Honoris Causa de la Chalmers University of Technology, Universitat de Belgrad, Universitat de Las Palmas de Gran Canària, Universitat Veracruzana, Universitat de Saragossa, la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Cantàbria, Doctor Honoris Causa electe de la Universitat de Granada i Doctor Honoris Causa del CINVESTAV.

Sobre Mateo Valero

El director del BSC compta amb els tres reconeixements més importants a nivell mundial: el premi Eckert-Mauchly, a Arquitectura de Computadors, atorgat per les societats ACM (Association for Computing Machinery) i IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), així com el premi Seymour Cray, en supercomputació, i el Premi Charles Babbage, en computadors paral·lels, tots dos guardons atorgats per l'IEEE.

També ha estat guardonat amb dos premis nacionals de recerca (Julio Rey Pastor, el 2001, i Leonardo Torres Quevedo, el 2006) i és membre de nou acadèmies científiques.

Per les seves significatives aportacions, és considerat com una de les persones que més ha contribuït a l'Arquitectura de Computadors en els darrers 25 anys. Ha publicat aproximadament 700 articles, ha col·laborat a l'organització de més de 300 Congressos Internacionals i ha impartit més de 700 conferències.