MASTECS desenvolupa tecnologies d'anàlisi del comportament temporal de programari sobre processadors multinucli

17 Febrer 2022

Empreses europees utilitzaran aquesta tecnologia per a l'anàlisi temporal d'aplicacions capaç de manejar la complexitat dels processadors multinucli permetent el desenvolupament i la certificació de programari crític avançat en aquests processadors

Coordinat pel BSC, el projecte MASTECS ha estat finançat pel Programa Europeu Fast Track to Innovation (FTI)

Coordinat pel BSC, el projecte MASTECS (Multicore Analysis Service and Tools for Embedded Critical Systems, en les sigles en anglès) ha desenvolupat eines d'anàlisi a la verificació i validació de programari en processadors multinucli que ajudaran a la indústria de sistemes crítics de temps. real utilitzar de forma segura plataformes multinucli i acceleradors. Aquesta solució tecnològica s'aplicarà principalment a la indústria aeroespacial i de l'automoció.

Després de dos anys de projecte, MASTECS finalitza amb el seu principal objectiu complert: apropar la tecnologia més a la indústria. Aquest projecte, finançat pel programa europeu European Programme Fast Track to Innovation (FTI), ha permès desenvolupar i madurar la tecnologia d’anàlisi del comportament temporal de programari en processadors multinucli d’acord amb els estàndards de seguretat per a sistemes integrats crítics. Un dels principals resultats del BSC en aquest projecte és la creació de la spin-off Maspatechnologies SL que ofereix eines que permeten obtenir evidència sobre l'execució d'aplicacions en processadors multicore d'acord amb les pautes de seguretat i certificació en termes de temporalitat del programari. A més a més, Maspatechnologies ha creat a més cinc llocs de treball.

BSC i Rapita Systems han col·laborat amb les empreses Raytheon Technologies i Marelli Europe per desenvolupar solucions que ja s'estan implementant en productes comercials. El projecte ha contribuït a desenvolupar eines i mètodes que proporcionen l'evidència necessària sobre la correcta execució a nivell temporal del programari crític en processadors multinucli tant al sector aeronàutic com d'automoció, que requereixen complir amb alts estàndards de seguretat i disposen de requisits de certificació.

“El BSC ha estat clau per apropar les tecnologies del projecte al mercat, així com per assolir els objectius del projecte. Maspatechnologies és un bon exemple de transferència de tecnologia del BSC que permetrà explotar els resultats obtinguts pel projecte MASTECS”, afirma Francisco J. Cazorla, coordinador del projecte MASTECS i líder del grup Computer Architecture - Operating Systems (CAOS) al BSC.

El projecte MASTECS ha ajudat a consolidar mètodes per complir els requisits de certificació de seguretat al sector aeroespacial i d'automoció i executar funcions de programari avançades en processadors multinucli. La tecnologia MASTECS ha estat avaluada i provada per casos d'ús en dominis com l'aviació i l'automoció.

Per a més informació (contingut en angles):

 

Article relacionat del BSC: 

https://www.bsc.es/news/bsc-news/the-fti-programme-finances-project-led-bsc-brings-market-crucial-technologies-computing-systems-the