MareNostrum participarà a la hackathon #BitsxlaMarató, per col·laborar amb la Marató de TV3 dedicada a la salut cardiovascular

25 Novembre 2022

El BSC coorganitza l’activitat i ha proposat un repte sobre la computació per a models de risc d’ictus basats en senyals biomèdics de dispositius portàtils.

Aquest any BitsxlaMarató està organitzada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB), Hackers@UPC (organitzadors de HackUPC), el Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) i l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (Hospital del Mar) que contribuiran de tot cor amb La Marató de TV3.

Després de tres edicions, tornem a sumar forces per ajudar a trobar solucions i difondre els problemes de caràcter cardiovascular. Es tracta d'una hackathon plena de creativitat, salut i tecnologia, on professorat, personal investigador i qualsevol professional dels àmbits de la salut i de la tecnologia (però també d'altres àrees!), treballaran en equip, durant 3 dies seguits de forma presencial. Plegats, buscaran i desenvoluparan solucions per fer front a tots els reptes que ens planteja la salut cardiovascular, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

La hackathon tindrà lloc del 16 al 18 de desembre i inclourà xerrades formatives. Els participants que ho sol·licitin, podran utilitzar el superordinador MareNostrum.

Durant l'últim dia de la Hackathon els equips faran les presentacions i demostracions de les solucions, i propostes de solucions obtingudes als reptes plantejats el primer dia. Hi haurà premis i un premi al millor projecte.

Repte BSC: Computació entre cloud i edge per a models de risc de ictus basats en senyals biomèdics de dispositius portàtils

El repte que planteja aquest any el BSC, conjuntament amb el projecte AI-SPRINT, s'enfoca a desenvolupar una aplicació per a telèfons mòbils que sigui capaç de capturar i processar senyals biomèdics des d'un dispositiu portàtil. Aquesta informació s'usa per a alimentar models d'AI/ML per a l'avaluació del risc d'accident cerebrovascular que resideixen en un clúster amb capacitat d'inferència sota demanda. El resultat esperat és la simulació d'un escenari realista en el qual es produeixen prediccions de risc d'accident cerebrovascular basades en dades de sensors en el continu entre edge i cloud.

El BSC participa en el projecte AI-SPRINT aportant la seva experiència en programació i paral·lelització d'aplicacions en infraestructures distribuïdes