L'equip BSC/ FIB-UPC participa virtualment a l’Student Clúster Competition 2020 de l’ISC

10 Juny 2020

A causa de la pandèmia de la Covid-19, la conferència ISC 2020 s'ha transformat en un esdeveniment virtual.

L'equip "Not Only FLOPs", format per sis estudiants de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB-UPC) i guiats per sis assessors del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), participa en una nova edició l’Student Cluster Competition de la Conferència ISC20. A causa de la pandèmia de la Covid-19, la conferència ISC20 s'ha transformat en un esdeveniment virtual, i el HPC Advisory Council, organitzadors de la competició, ha decidit mantenir l'esdeveniment permetent que tots els equips competeixin usant el clúster del National Supercomputing Centre (NSCC) de Singapur com espai de proves.

L'equip NotOnlyFLOPs ha estat entrenat des del mes de desembre de 2019 per sis investigadors de lBSC. Estudiants i assessors s'han reunit setmanalment a les instal·lacions del BSC fins que el brot de la Covid-19 va forçar el tancament. La capacitació va continuar en vídeo conferència durant març i abril tot i la preocupació que la conferència ISC fos cancel·lada (com finalment va passar).

L'equip de NotOnlyFLOPs també va haver de fer font a un altre canvi, ja que la idea original era participar amb un clúster impulsat per Arm CPU, la mateixa tecnologia que portem a les butxaques als nostres telèfons. A causa de les noves regles de la competició, l'equip va haver d'abandonar el pla original i migrar al clúster del NSCC, que funciona amb processadors Intel estàndard més acceleradors de GPU NVIDIA.

Els organitzadors de la competició van assignar als 14 equips internacionals 6 desafiaments: quatre aplicacions complexes d'HPC, el desafiament de codificació i el desafiament d'Intel·ligència artificial. Es premiaran els equips considerant el desenvolupament de les solucions proposades i l'entrevista tècnica per part d'un panell de jutges internacionals. Un any més, serà atorgada un "Fan Favourite Award" especial a l'equip més votat en línia.

Pot ajudar-los a guanyar el Fan Favourite Award votant per la "UPC Universitat Politècnica de Catalunya" en el següent enllaç! http://bit.ly/scc20-bsc

Pot seguir i donar suport a l'equip a través de Twitter @NotOnlyFLOPs.

Més informació sobre la Student Clúster Competition aquí.

La votació està oberta fins al 22 de juny.

 

Sobre l’Student Cluster Competition

La novena edició de l’ISC-HPC-AI Advisory Council (HPCAIAC) Student Clúster Competition es durà a terme de forma virtual, utilitzant les plataformes de supercomputació al National Supercomputing Centre de Singapur.

Coorganitzat per l’HPC-AI Advisory Councili l'ISC, la Student Clúster Competition tindrà lloc de l'1 al 24 de juny de 2020. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc en viu durant l'esdeveniment virtual de l'ISC 2020.

La Student Clúster Competition de l'ISC anima equips internacionals d'estudiants universitaris a mostrar la seva experiència en una competició amistosa però enèrgica que fomenta les habilitats crítiques, les relacions professionals, l'esperit competitiu i la companyonia.