La spin off del BSC Mitiga Solutions, premiada com a millor start up del 2023 als D+I Innovation Awards

26 Octubre 2023

Mitiga Solutions utilitza intel·ligència artificial i computació d'alt rendiment per millorar la prevenció, la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el canvi climàtic

La spin-off del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) Mitiga Solutions, que utilitza models matemàtics avançats, intel·ligència artificial i computació d'alt rendiment per desenvolupar tecnologia que millori la prevenció, la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el clima, ha estat escollida millor start-up del 2023 als D+I Innovation Awards.

Alejandro Martí, CEO de Mitiga Solutions, va ser l’encarregat de rebre el premi. L’empresa va néixer el 2018 amb l’objectiu de crear una plataforma que tradueixi la complexitat de la ciència climàtica en només un parell de minuts, per tal d‘oferir als seus clients la capacitat de tenir una visió global dels riscos associats al canvi climàtic i comparar els seus actius per detectar-ne els més afectats per la variació del clima. Així els ajuda a prendre decisions financeres més rendibles, com ara hipoteques o inversions.

Les empreses que poden trobar aplicabilitat al sistema desenvolupat per Mitiga Solutions són diverses i destaquen aquelles que pertanyen als sectors de l'aviació, les asseguradores, els fabricants de motors d'avions i el sector logístic.

D+I Innovation Awards

Als D+I Innovation Awards (Disruptores + Innovadores) els guardonats han estat escollits per un jurat independent. El primer filtre el realitza l'equip editorial de D+I de El Español escollint 50 finalistes i la votació final la realitza un jurat independent format per 12 membres de l'ecosistema d'innovació del país, entre els quals hi figuren analistes independents, directius de primer nivell i acadèmics. Es premien 10 categories, com per exemple Millor startup, Millor acceleradora o incubadora, Millor inversor o Millor projecte de recerca.

La 3a edició dels D+I Innovation Awards, organitzada pel web especialitzat El Español-Invertia, es va dur a terme el passat 19 d'octubre a Madrid, davant d’unes 300 persones que van assitir al lliurament dels premis i als discursos de presentació del president executiu i director de El Español, Pedro J. Ramírez; de la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas; del director de D+I, Alberto Iglesias Fraga; i de l'editor, Rafa Navarro.