La investigadora del BSC Rosa M. Badia rep el HPDC Achievement Award 2021

15 Juny 2021

És la primera investigadora que desenvolupa el seu treball a Europa reconeguda amb aquest premi.

Rosa M. Badia, coordinadora del grup Workflows and distributed computing al Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) i coordinadora del projecte de EuroHPC eFlows4HPC, ha rebut el premi HPDC Achievement Award 2021 per les seves innovacions en models de programació paral·lela basats en tasques, aplicacions i sistemes de flux de treball i pel seu lideratge en la comunitat de recerca en computació d'alt rendiment.

L'International ACM Symposium on High-Performance Parallel and Distributed Computing (HPDC) reconeix amb aquest premi les persones que han realitzat contribucions influents i duradores als fonaments o la pràctica del camp de la computació distribuïda i paral·lela d'alt rendiment (HPDC).

Badia és la primera investigadora que realitza el seu treball a Europa reconeguda per aquest premi: "Estic molt contenta de rebre aquest premi pels èxits en la meva investigació sobre models de programació paral·lela per a computació distribuïda, així com per les meves activitats per a la comunitat. És la primera vegada que es lliura a una investigadora amb seu a Europa i això m'anima a continuar amb les meves activitats per facilitar el desenvolupament d'aplicacions per a plataformes computacionals complexes, com ho estem fent en el projecte eFlows4HPC ", comenta Rosa M. Badia.

El 30è HPDC tindrà lloc online entre el 21 i el 25 de juny de 2021 i Badia presentarà la xerrada Superscalar programming models: a perspective from Barcelona.

Sobre Rosa M. Badia

Rosa M. Badia és doctora en Informàtica (1994) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És coordinadora del grup Workflows and Distributed Computing del Barcelona Supercomputing Center (BSC). És considerada una de les investigadores clau en models de programació paral·lela per a computació distribuïda i multinucli causa de la seva contribució als models de programació basats en tasques durant els últims 15 anys. El grup de recerca se centra en PyCOMPSs / COMPSs, un entorn de programació paral·lela per a computació distribuïda basat en tasques, i la seva aplicació al desenvolupament de grans fluxos de treball heterogenis que combinen HPC, Big Data i Machine Learning. El grup també està investigant al voltant de dislib, una biblioteca d'aprenentatge automàtic paral·lelitzada amb PyCOMPSs. La Dra. Badia ha publicat prop de 200 articles en congressos i revistes internacionals sobre els temes de la seva recerca. Ha estat molt activa en projectes finançats per la Comissió Europea i en contractes amb la indústria. Ha contribuït activament a la iniciativa internacional BDEC i és membre de la Xarxa d'Excel·lència HiPEAC. Va rebre el premi Euro-Par Achievement Award 2019 per les seves contribucions al processament paral·lel i el premi DonaTIC, categoria Acadèmia / Investigadora a 2019. És la IP de el projecte EuroHPC eFlows4HPC.

Sobre HPDC

HPDC és la principal conferència de ciències de la computació per presentar noves investigacions relacionades amb sistemes distribuïts i paral·lels d'alt rendiment utilitzats tant en la ciència com en la indústria. HPDC està patrocinat per l'Association for Computing Machinery i les actes de la conferència s'arxiven a la Biblioteca digital d'ACM.