La investigadora del BSC, Rosa M. Badia, escollida Consellera de l’ACM Europa

16 Juliol 2021

Rosa M. Badia, la cap d’equip del grup de Workflows and distributed computing al Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) i coordinadora del projecte EuroHPC eFlows4HPC, ha estat escollida com a Consellera de l’ACM Europa (Association for Computing Machine, en les seves sigles en anglès). El consell ACM Europa vas ser creat per l’ACM per reconèixer i donar suport als membres i les activitats de l’ACM europeus.

Un comitè de nominació va proposar un seguit de candidats que van ser votats per tota la comunitat europea de l’ACM. A més de Badia, tres dones més han estat triades com a conselleres i formen part del consell renovat.

Badia comenta que està molt satisfeta amb la nominació i que pretén “expandir la presència d’Europa (i Espanya) dintre de l’ACM i promoure candidats europeus als òrgans i graus d’aquesta. També m’agradaria contribuir a incrementar la visibilitat de les dones en l’àrea de les tecnologies de la informació, intentant millorar la seva representació”.

A més a més, la nova consellera de l’ACM Europa comenta que li agradaria “donar suport a l’organització de conferències rellevants a l’àrea d’informàtica a Europa, organitzades per l’ACM europea. Concretament, m’agradaria defensar i promoure aquelles iniciatives relacionades amb la computació distribuïda i en paral·lel”.

La següent activitat del Consell es l’ACM Summer School, de la qual el BSC en serà l’amfitrió. Rosa M. Badia oferirà la xerrada Programming parallel codes with PyCOMPSs.

Sobre el Consell d’ACM Europa

El Consell d’ACM Europa va ser creat per l’ACM per reconèixer i donar suport als membres i activitats europeus. El consell europeu d’ACM pretén incrementar el nivell i la visibilitat de les activitats de l’ACM per tota Europa. El Consell està format per científics informàtics europeus dedicats a promoure la visibilitat i la rellevància de l’Associació a Europa, i està enfocat a una gran varietat d’activitats europees, des de conferències de gran qualitat, passant per l’expansió de les divisions de l’ACM i per promoure una major participació dels europeus en totes les dimensions de l’Associació.

Els seus objectius són unir-se a d’altres organitzacions computacionals i científiques a Europa per oferir nous programes i activitats, promoure nominacions de membres europeus de l’ACM per a llocs com Membre Sènior, Membre Distingit i Soci, treballar pels SIGs de l’Associació per incrementar el nombre de conferències ACM a Europa, i incrementar el nombre de divisions de l’Associació, així com de les seves activitats a Europa.