La investigadora del BSC Nataša Pržulj, nou membre de la Societat Internacional de Biologia Computacional

18 Març 2024

El nomenament de la ISCB reconeix una carrera dimpacte significatiu i un compromís amb lavenç en el camp de la biologia computacional

La científica del BSC Nataša Pržulj ha estat seleccionada com a membre de la Societat Internacional de Biologia Computacional (ISCB) en la promoció de 2024. El programa ISCB Fellows és un prestigiós reconeixement dins del camp de la biologia computacional que es concedeix a persones que han fet contribucions excel·lents a la disciplina.

Els científics i professionals distingits han demostrat un lideratge, una investigació i un servei excepcionals, fent avançar les fronteres de la biologia computacional i la bioinformàtica. El nomenament com a membre de la ISCB significa una carrera de gran impacte i compromís amb l'avenç en aquesta disciplina.

Nataša Pržulj, professora de recerca ICREA al grup de Biologia Computacional Integrativa de Xarxes del Departament de Ciències de la Vida del BSC, és una referència en l'anàlisi de xarxes biològiques i pionera en la geometria de la biologia de xarxes. Pržulj va introduir subgrafs petits per extreure coneixement biomèdic de les xarxes òmiques, cosa que va suposar una revolució en aquest camp. La seva investigació recent se centra en algorismes d'intel·ligència artificial per a la fusió de dades multiòmiques per tal de millorar la medicina de precisió.

L'excel·lència científica de Pržulj queda palesa en nombrosos guardons rebuts, entre ells la seva elecció per a ELLIS i l'Acadèmia Europaea. Ha prestat un servei excepcional a la ISCB, presidint NetBio COSI i contribuint a consells editorials i consultius, així com a la docència, fet que demostra el seu compromís amb l'avenç de la bioinformàtica.