La investigadora del BSC Asun Lera St. Clair, membre del Grup d'Experts de l'Assemblea Ciutadana per al Clima

08 Octubre 2021

La investigadora del BSC, especialista en les dimensions socials i humanes del canvi climàtic, assessorarà el Govern espanyol en una iniciativa que tracta d'impulsar el debat social sobre la recerca de solucions a la crisi climàtica.

La Dra. Asun Lera St. Clair, assessora sènior en el Departament de Ciències de la Terra del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), forma part del Grup d'Experts independent de l'Assemblea Ciutadana per al Clima, la composició i funcionament de la qual han estat anunciats aquest divendres 8 d'octubre pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO).

La Dra. Lera St. Clair, especialista en les dimensions socials i humanes del canvi climàtic, serà un dels 16 experts que assessorarà el Govern espanyol en una iniciativa que pretén convertir-se en un instrument per reforçar les vies de diàleg i participació ciutadana que permeti establir un debat social sobre la recerca de solucions a la crisi climàtica.

La posada en marxa de l'Assemblea Ciutadana per al Clima és una de les línies d'acció prioritàries de la Declaració davant l'Emergència Climàtica i Ambiental a Espanya, consagrada en la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Estarà formada per un centenar de persones que representen la diversitat de la societat espanyola i haurà de plantejar a les administracions, així com als diferents actors econòmics i socials, les propostes i les preferències de la ciutadania en matèria d'acció climàtica.

La Dra. Asun Lera St. Clair és Doctora en Sociologia per la Universitat de Bergen (Noruega) i màster en Filosofia i Ètica per la Universitat de South Florida (EUA), així com Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Dirigeix ​​des de l'any passat el Centre d'Investigació de Seguretat Digital de l'empresa DNV (Noruega) a l'àrea d'Investigació i Desenvolupament.

Assessora sènior al Departament de Ciències de la Terra del BSC des del 2018, la Dra. Lera St. Clair va ser autora principal en el cinquè informe del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC).

És igualment membre del comitè assessor d'experts en digitalització per a la sostenibilitat de Future Earth (iniciativa impulsada per l'ONU i la UNESCO, entre d'altres), del Comitè Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya (CADS), i del comitè de direcció de la Missió sobre adaptació al canvi climàtic i transformacions socials del programa Horizon Europe de la Comissió Europea.