La consellera Àngels Chacón visita el supercomputador MareNostrum per presentar les línies mestres del nou conveni 2020-2029

16 Juliol 2020
El Govern aportarà 59 MEUR al BSC en el marc del conveni subscrit amb l’Estat i la UPC per al període 2020-2029.

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha visitat avui el supercomputador MareNostrum i ha explicat a la direcció del centre el conveni 2020-2029 per garantir el finançament del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC). Aquest conveni preveu una inversió de la Generalitat de 59 milions d’euros. El conveni està subscrit pels altres patrons del BSC, l’Estat i UPC, i encara ha de ser ratificat.

Segons Chacón posem sobre la taula un conveni  que garanteix el futur del BSC i del projecte del superordinador MareNostrum 5. Entre tots plegats, estem construint la infraestructura cientifico-tècnica més important del país".

La consellera també ha destacat la tasca realitzada pel BSC durant la pandèmia per COVID-19.

El director del BSC, Mateo Valero, ha explicat la recerca que s’hi està fent al BSC en relació amb la COVID-19 i ha destacat la importancia d’un centre com aquest per les seves grans capacitats de càlcul i emmagatzematge.

L’acte ha comptat amb la presencia del secretari d’Universitats i Recerca de la Generlitat, Francesc Xavier Grau, i del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres.

Més información: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/386658/angels-chacon-entre-tots-assegurant-futur-bsc-construint-infraestructura-cientifica-tecnica-mes-important-del-pais