L’Spin-off Mitiga rep una menció especial del jurat al Premi UPC a la millor empresa de base tecnològica o spin-off

04 Octubre 2019

La UPC fa lliurament avui dels premis UPC de Valorització de la Recerca i a la Qualitat de la Gestió Universitària, durant l’acte d'inauguració del curs acadèmic.

Mitiga Solutions, spin-off participada pel Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) i la UPC, ha rebut una menció especial del jurat en la categoria a la millor empresa de base tecnològica o spin-off dels Premis UPC de Valorització de la Recerca i a la Qualitat de la Gestió Universitària que atorga el Consell Social. L’empresa, impulsada pel director del departament de CASE del BSC, José María Cela, comercialitza un software de predicció de l’impacte de les catàstrofes atmosfèriques en la gestió del trànsit aeri en situacions d'emergència que impliquen dispersió atmosfèrica de partícules, com ara les cendres volcàniques. La tecnologia s’ha desenvolupat en projectes de recerca del Departament de CASE i és fruit de la tesis doctoral de l’investigador del BSC Alex Martí. Cela ha estat l’encarregat de recollir aquest premi.

El Premi UPC de Valorització de la Recerca del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), que ha arribat enguany a la dotzena edició, distingeix la tasca realitzada pels grups de recerca de la Universitat en tres modalitats: millor projecte de transferència de tecnologia, millor invenció o patent per la seva aplicació al mercat, i millor empresa de base tecnològica o spin-off.

Més informació dels premis aquí.