Investigadors destacats en arquitectura de computadors i intel·ligència artificial es donen cita a Barcelona

01 Setembre 2022

Aquesta setmana el BSC acull el congrés MATEO 2022 i l'ACM Europe Summer School a l'HPC Computer Architectures for AI and Dedicated Applications.

Setmana intensa al Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) amb la celebració de dues activitats que han aconseguit reunir alguns dels investigadors i les investigadores més reconeguts internacionalment en el camp de l'arquitectura de computadors i la intel·ligència artificial.

MATEO 2022

D'una banda, el BSC i la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech (UPC) organitzen el congrés MATEO 2022-Multicore Architectures and Their Effective Operation. Un gran nombre de representants de l'àrea de l'arquitectura de computadors han participat en aquest congrés, celebrat amb motiu del 70è aniversari del director del BSC, Mateo Valero.

El congrés ha començat avui i finalitzarà demà. Dos dies de xerrades i retrobaments amb investigadors com Yale Patt, de la Universitat de Texas, Jaime Moreno, d’ IBM T.J. Watson, i Peter Hofstee, de IBM Austin, entre molts altres.

ACM Europe Summer School

Una altra de les cites que està tenint lloc aquests dies és l'Escola d'estiu ACM Europe sobre arquitectures informàtiques HPC per a Intel·ligència Artificial i aplicacions dedicades (en anglès ACM Europe Summer School on HPC Computer Architectures for AI and Dedicated Applications).

L'activitat està organitzada per l'Association for Computing Machinery (ACM) juntament amb el BSC i la UPC i s'adreça a joves investigadors i enginyers informàtics, estudiants destacats de mestratge i estudiants d'últim any de pregrau.

En total hi participen més de 50 estudiants de 26 nacionalitats diferents, que han tingut l'oportunitat d'assistir a conferències a càrrec d'experts internacionals en matèria d'arquitectura de computadors i intel·ligència artificial.

Els dos actes confluiran demà divendres posant punt final a una setmana intensa que ha iniciat el nou curs després de les vacances.