El president Sánchez visita el BSC

12 Juny 2019

La visita té lloc després que el centre hagi estat elegit per la EuroHPC Joint Undertaking com a seu d'un dels grans superordinadors europeus.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha visitat avui el Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC). La visita té lloc després que el centre hagi estat elegit per la EuroHPC Joint Undertaking com a seu d'un dels grans superordinadors europeus.

Sánchez ha estat acompanyat pel ministre en funcions de Ciencia, Innovación y Universidades, Pedro Duque, per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera i pel secretari general de Coordinació de Política Científica i president del consorci BSC-CNS, Rafael Rodrigo. El president en funcions ha volgut conèixer de prop l’abast del projecte del qual ha estat informat pel propi ministre i pel director associat del BSC, Josep M. Martorell, en absència del director del centre, Mateo Valero, que es trova de viatge de treball a Mèxic.

La Comissió Europea (CE) anunciava fa uns dies que EuroHPC havia seleccionat a BSC com una de les entitats que albergaran un superordinador pre-exascala de la xarxa de supercomputadors d'alta capacitat promoguda per la CE. El futur ordinador del BSC, tindrà una potència pic de 200 Petaflops (200 mil bilions d'operacions per segon) i es posarà en marxa al 31 de desembre de 2020.

La Unió Europea podria invertir en el nou superordinador prop de 100M €, la seva inversió més alta en una infraestructura de recerca a Espanya. La resta de la inversió anirà a càrrec del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, la Generalitat de Catalunya i els estats que van donar suport a la candidatura: Portugal, Turquia i Croàcia, amb aportacions que encara estan per definir.

Més informació aquí:

https://www.bsc.es/ca/noticies/noticies-del-bsc/marenostrum-5-inclour%C3%A0-una-plataforma-experimental-crear-tecnologies-de-supercomputaci%C3%B3-made-europe

https://www.bsc.es/ca/noticies/noticies-del-bsc/eurohpc-aposta-pel-barcelona-supercomputing-center-com-seu-d%E2%80%99un-dels-grans-superordinadors-europeus